Žena glasala pa joj izvadili listić

Beograd -- Žena koja je bila upisana u spisak za predsedničke i parlamentarne izbore, ali ne i za lokalne izbore, naknadno je upisana u birački spisak.

Međutim, utvrđeno je da je to nepravilnost, žena je pozvana da se vrati i da kaže za koga je glasala, kako bi taj listić naknadno bi izvađen, rekao je Marko Blagojević, izvršni direktor CeSiD-a.

U Novom Sadu, na biračkom mestu, privedeno je nekoliko osoba, jer su nudili 2.500 dinara u zamenu za glasanje za određenu listu.

Tuča na biračkom mestu u Leskovcu

Na biračkom mestu broj 26, u sedištu Fudbalskog kluba „Veternica“ u Podvorcu, danas je došlo do tuče glasača, a jedna žena se onesvestila. Na licu mesta su članovi i predsednik GIK Zoran Rajković.

Do incidenta je došlo zato što su svi birači hteli odjednom da uđu i glasaju. Članovi biračkog odbora rekli su da su tri puta zvali policiju, ali da niko nije došao.

Na tom biračkom mestu je do 13,30 sati glasalo 30 odsto birača.

Na zgradi medcinske škole u Leskovcu, gde se nalazi jedno od biračkih mesta, jutros su osvanuli grafiti uvredljivih sadržaja na račun jednog kandidata za predsednika Srbije.

Članovi biračkog odbora su jedan deo tih grafita prekrili papirima, ali je jedan bilo nemoguće prekriti jer se grafit prostire na celom zidu.

Zoran Rajković je rekao „Blicu“ da je na nedozvoljenoj udaljenosti pored više biračkih mesta deljen propagandni materijal nekih stranaka.

Više fotografija sa biračkih mesta pogledajte u našoj Galeriji Izbori 2012