Team Secret bolji od EG - a u finalu Dota 2 Majora

Sinoć je došao kraj drugom Dota 2 Majoru u kojem je Team Secret uspeo da savlada ekpu Evil Geniuses rezultatom 3-2 i tako već na startu 2020. godine obezbedi učešće na ovogodišnjem Internationalu, koji će se održati u Stokholmu.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 27.01.2020.

18:17

Team Secret bolji od EG - a u finalu Dota 2 Majora

Izvor: RUR Esports

Pre velikog finala, EG je uspeo da skine svoju kletvu trećeg mesta i da savlada favorizovani ViCi Gaming rezultatom 2-1. Samim tim, konačno su uspeli da se domognu jednog finala, gde je ih čekao Team Secret, koji je prikazao da im promena u ekipi neće promeniti mentalitet u novoj sezoni.

EG je u finale ušao zagrejan nakon pobede nad Kinezima. Dobrim draftom i agresivnom igrom uspostavili su inicijativu na startu meča, što je Secret stavilo u nezgodnu poziciju. Puppey i njegova ekipa nisu uspevali da pronađu šansu da se povrate u meč, koji se ubrzo izmakao kontroli. Abed je bio nezaustavljiv na TA, tako da je američka ekipa povela sa 1-0.

U drugom meču Secret je uzvratio gotovo istom merom. Nisha je igrao Meepa, koji je na startu gotovo sam uništavao protivničke heroje. Tako je uspeo da napravi prostor za ostatak svoje ekipe, zbog čega se ubrzo zajedničkim snagama uspeli da probiju sve odbrane EG-a.

Za razliku od prva dva meča, treći je bio prava klackalica. Ekipe su konstantno menjale prednost sve do 30. minuta, kada se borbama pridružio Rtz sa Nagom. Postava Secreta nikako nije uspela da se izbori sa time, a što je meč duže trajao, EG je postajao sve jači. Kao i prva dva meča, treći je završen nakon 45 minuta, a EG je ponovo imao prednost.

Kao što obično biva, EG u ključnim momentima gubi svoju koncentraciju, dok Puppey i njegovi momci počinju da igraju sve bolje. Na svim stranama Secret je bio bolji u četvrtom meču, a Yapzor na Tiny-u je bio pravi plejmejker. Osigurao je da njegova ekipa dođe do sigurnih kilova, što je omogućilo da Secret ponovo izjednači u ovom okršaju. Peti i odlučujući meč je imao sličan tok kao i prethodni. Ekipa Evil Geniuses je delovala umorno, a novi Major trofej je počeo da se smeši. Ekipa koja je prošle godine bila najbolja u regularnom delu sezone, nakon duže pauze, nastavlja u istom stilu, a EG će morati još da čeka svoj Major. Za Team Secret i Matumbamana, ovo je fantastičan start nove saradnje. Za njih ovo je prvi Majora sa novim midlejnerom i odmah su uspeli da se domognu velikog trofeja. Pored toga, osvojili su $350,000, kao i plasman na International, što je uvek glavni cilj za svaku ekipu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: