Sc2 WCS : Neeb po novu titulu, SpeCial koban po Team Liquid

Došli smo i do poslednjeg dana ovog uzbudljivog StarCraft 2 vikenda u Lajpcigu.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Nedelja, 28.01.2018.

07:28

Sc2 WCS : Neeb po novu titulu, SpeCial koban po Team Liquid

Prvi od četiri velika WCS Circuit turnira došao je do same završnice, ostala su još samo 4 igrča u borbi do poslednjeg i titule šampiona DreamHacka u Lajpcigu, čeka na 20 000 dolara, i što je najbitnije, direktnog plasmana na BlizzCon 2018 svetski prvenstvo.

Prvo polufinale igra se od 12 časova po našem vremenu, branilnac titule Neeb će morati da izdrži napade ljubimca domaće publike, nemačkog Protoss igrača ShoWTimE.

ShoWTimE od kada je izašao Legacy of the Void igra neverovatno i vrlo brzo je sebi zacementirao mesto među najboljim foreigner igračima, a svakako mu je najbolja godina bila 2016. u kojoj je osvojio DreamHack u Turu (WCS Spring) i dospeo u Top 8 na BlizzConu. Sada ima priliku da se još jednom dokaže pred domaćom publikom i ponovo osvojio jedan od najvećih WCS trofeja.

Na tom putu stoji mu Neeb, dokazano najbolji foreigner poslednjih godinu-dve, čovek koji je prošle godine osvojio 3 od 4 WCS šampionata, mladi Amerikanac koji je uspeo kao stranac da osvoji turnir na sred korejskog poluostrva, što je nekome prvi put pošlo za rukom nakon 16 godina, još od Brood War vremena.
Neeb
U drugom polufinalu igraju veoma mladi finski Zerg Serral i legenda Meksika, popularni Juanito “SpeCial”. Serral iza sebe već ima jedno finale u WCS turu i to prošle godine na WCS Jönköping, kada je izgubio od Neeba. Mladi Finac svakako želi da dokaže da to finale nije bilo slučajno, i mada ovaj plasman u Top 4 potvrđuje kvalitet, on sigurno tu ne želi da se zaustavi.

Ipak, pre toga će morati da prođe svima omiljenog SpeCial. Najbolji meksički StarCraft 2 igrač i jedan od najboljih Terrana na svetu sada je već tradiciolno redovni učesnik GSL-a, najprestižnijeg takmičenja u Južnoj Koreji. Već više od godinu dana on živi u Južnoj Koreji u čuvenoj “kući” gde stranici vežbaju kako bi dospeli na nivo gosua Južne Koreje.

Juče, u u osmini finala i četvrtfinalu, uzeo je meru timu Liquid, jer je izbacio najpre uThermala, a zatim i Snutea. Meč protiv Snuta bio je posebno napet, jer je Snute imao bolji mikro, i SpeCial je pravio jako puno grešaka, i u nekim partijama izgledalo je bukvalno kao ni da ne igra, ali je ipak njegova makro igra preovladala i uspeo je rezultatom 3-2 da se plasira dalje. Nakon meča je rekao da je izuzetno umoran od puta iz Južne Koreje za Nemačku i da je zato poslednji meč dana igrao tako loše.

Da li će mu odmor prijati i učiniti da bude spreman za današnje polufinale? Ostajem nam samo da uživamo u meču i saznamo.

Ko je vaš favorit? Mi krišom navijamo za SpeCiala, ali očekujemo da Neeb odbrani titulu.

Prvo polufinale počinje od 12h, a kao i svih ovih dana, polufinala i finale možete gledati uživo na Twtich kanalu www.twitch.tv/starcraft

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: