Esports B92.net

Larva osvojio Zotac Cup, pa banovan doživotno

Kasno u nedelju po našem vremenu završen je prvi StarCraft Remastered Zotac Cup, serije Master.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Turnir je imao pozamašan nagradni fond, čak 20 000 dolara, pa je zato i privukao sam krem korejske i svetske Brood War scene. I ekipa kastera je bila kao iz snova, tu su bili braća Plot: Day9 i Tasteless, te INcontroL i Artosis.

Turnir je bi vema gledan i imali smo prilike da vidimo zaista sjajne mečeve, ali se nažalost završio sa senkom neprofesionalnosti koju je pokazao pobednik turnira, Larva,

Naime, Larva je u jednom trenutku u sred velikog finala koje se prenosilo uživo, podigao svoju bosu nogu na sto i krenuo da simulira igranje nogom, što je imalo za cilj da pokaže “koliko mu je lako” da dobije partiju, imajući u vidu da je tada već vodio 1-0.

Da li je ovaj potez bio mala predstava i šala, ili ozbiljan maliciozni BM, ne znamo još uvek, ali je ovo svakako bilo ogromno nepoštovanje i ruganje njegovom protivniku u finalu, Legendu.

Samo par sati nakon što se incident dogodio (Larva je osvojio turnir, dobivši finale sa 3-0), uprava Zotac kupa se javila i rekla da će Larva morati odmah da se izvini Legendu i njegovim fanovima zbog ovakvog nepoštovanja protivnika. Isto tako, Larva je doživotno banovan sa svih događaja u organizaciji Zotaca.

Pitanje je da li će biti i finansijski kažnjen, oduzimanjem dela od 10 000 dolara, kolika je nagrada za prvo mesto.

Sporni potez možete videti ispod:

Ostalo

HARDWARE: Logitech G613 – profesionalna bežična tastatura

Poslednjih godina vidimo eksploziju mehaničkih tastatura na tržištu proizvoda namenjnih gejmingu i eSportu, prosto kao da više niko ni ne može da se igra na standardnoj, membranskoj, tastaturi. S druge strane Logitech promoviše svoju bežičnu Lightspeed tehnologiju koja omogućava iste performanse periferija kao i kroz kabl i tako smo dobili svojevrstan prvenac – mehaničku bežičnu tastaturu G613

Ostalo utorak 17.10. 15:58 Komentara: 3