TSM se vraća u vrh severnoameričke LCS scene, savladavši Cloud9

Prethodne godine, TSM prvi put u istoriji organizacije nije uspeo da se kvalifikuje u plej-of LCS lige. Sada, godinu dana kasnije, TSM se vratio u vrh severnoameričke League of Legends scene, plasmanom u finale prolećnog dela lige. U pet partija izuzetno neizvesnog polufinala, TSM je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist, iako su gubili 0 – 2, i to protiv dugogodišnjih rivala – ekipe Cloud9.

eSports

Izvor: Nepenthe RUR

Nedelja, 07.04.2019.

16:56

TSM se vraća u vrh severnoameričke LCS scene, savladavši Cloud9

Izvor: RUR Esports

Titulu MVP igrača serije dobio je svakako mid lejner i zvezda TSMove postave – Soren ’’Bjergsen’’ Bjerg. U svojoj jubilarnoj stotoj partiji plej-ofa, Bjergsen je odveo TSM do pobede zahvaljujući fenomenalnom Akali gejmpleju. ’’Uvek sam po malo nervozan, ali sam naučio da se nosim sa tim dosta bolje od drugih igrača. Obzirom da sam veteran, osećam odgovornost da učinim moje saigrače komfornim i spremim ih za partije’’, izjavio je Bjergsen.

Rame uz rame sa njim, našao se i njeegov džangler Metju ’’Akaadian’’ Higinbotam, koji je bio u ogromnom zaostatku u prve dve partije, u odnosu na neprijateljskog džanglera – Svenskerena. ’’Mislim da je Svenskeren odigrao prva dva gejma daleko bolje od mene. Bilo je teško ostati pozitivan, ali uspeli smo da se povratimo iz gubitničke pozicije zahvaljujući odličnim flenkovima i timskom igrom’’, kaže Akadiaan.

Nakon izgubljene dve partije, Akadian je znatno poboljšao svoju igru, nadigravši u nekoliko navrata Svenskerena sa Rek’Sai i Kindred. Bjergsen je na kraju prokomentarisao kako nije bio siguran da li Akadiaan može mentalno da se povrati u igru, ali da je krajnjim rezultatom impresioniran.

Uoči velikog finala, igrači TSMa su prognozirali da će Team Liquid u današnjem polufinalnom meču savladati FlyQuest. ’’Nisam siguran sa kim ćemo se sastati u polufinalu, ali ipak dajem blagu prednost Liquidu, obzirom koliko dugo su na profesionalnoj sceni’’, rekao je Bjergsen za kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: