Esports B92.net

Šalke 04 želi da proda svoje League of Legends LEC mesto za $24 miliona

Dugogodišnji član najjače evropske Leauge of Legends lige, Schalke 04, razmatra da proda svoje mesto po ceni od 24,3 miliona dolara.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Poznati fudbalski klub iz Nemačke se pridružio esports univerzumu pre nešto više od 5 godina, što ih čini jednim od starijih članova i partnera najjače evropske lige, LEC-a. League of Legends je verovatno i najveći esport u svetu, a njihove najveće lige funkcionišu po sistemu franšiza, kakav se koristi u tradicionalnim sportovima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao i u nemačkoj Bundesligi, tako se ni u LEC-u Schalke ne može pohvaliti dobrom formom. Odlaskom najboljeg igrača, Upseta, koji je prešao u Fnatic, osetio se evidentan pad forme, zbog čega razmatraju da prodaju svoje mesto, čija vrednost iznosi neverovatnih 24,3 miliona dolara.

S obzirom da se fudbalski klub nalazi u katastrofalnoj formi, zbog koje su u opasnosti od ispadanja iz prve lige, finansijska moć kluba je znatno opala, zbog čega smatraju da je prodaja neophodna opcija, saopštio je Pol Arive, novinar francuskog Lekipa. Pošto je fudbalski klub i dalje glavni fokus Nemaca, taj novac bi mogao dosta da im pomogne u pokušaju da poprave situaciju u kojoj se nalaze.

Prodajom tima ne samo da bi napravili profit, već bi i sačuvali sav novac koji je potreban da se vodi jedna esports ekipa, kao i dodatnih $9 miliona, koliko vredi kotizacija.

Iako bi bila velika šteta da najbolja evropska liga ostane bez imena kao što je Schalke 04, znamo koliko je teško u današnje vreme doći do mesta u ovoj ligi, te smo sigurno da već postoji veliki broj zainteresovanih kupaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.