Esports B92.net

Nov, unapređeni AI je stigao u Heroes of the Storm

Ukoliko redovno igrate mobe onlajn, bilo da su to HotS, LoL ili Dota 2, znate da nema ništa gore nego kada vam se saigrači diskonektuju ili napuste partiju i onda morate do kraja da igrate sa botom u timu.

nikola savić klan rur
Podeli

Iz tog, ali i iz mnogih drugih razloga, dobro i kvalitetno napisani i programirani programi (AI) za botove su od velikog značaja za svaku onlajn multiplejer igru, kako bi se, koliko je to moguće, smanjio negativni efekat koji napušetanje partije nekog igrača stvara ka iskustvu igranja ostalih igrača.

HotS nije da je baš mogao da se pohvali dobro napisanim softverom za botove, ali je Blizzard uvideo to i u razvoju novih stvari za HotS to stavio kao jedan od prioriteta.

Zato nam je sada predstavljen nov i unapređeni sistem koji će ubuduće voditi sve karaktere u igri kojima ne upravlja čovek, i tu pored botova spadaju minioni, kampovi, bossevi, objektivi i plaćenici. Naravno, najveći je akcenat bačen na kvalitetno i dobro napisane AI za heroje.

U opšrinom blogu gde smo imali prilike da se upoznamo sa ovim novim sistemom, saznali smo šta to sve tačno znači za igru.

Pre svega, novi AI radi značajno brže, brže kalkuliše stvari, brže radi egzekuciju akcija i jednostavno funkcioniše bolje i za same računare, odnosno radi bolje, a troši manje resursa.

Takođe, novi AI sada mnogo bolje i pametnije strateški prisupta situacijama. Nalazi najbolje mete za svoje spellove, pozicionira se pametno, osim što prilazi meti da bi bacio spell, on takođe kalkuliše i na kojoj je poziciji najmanje u opasnosti dok to radi. Takođe, AI sada ume da raddi i stutter-step, jednu jako bitnu tehniku u MOBA/RTS igrama.

Novi algoritam omogućava da AI u svakom trenutku izvodi računicu sa stotinama promeljivih i da na osnovu toga radi ono što je izračunao da je najbitnije za tim u tom trenutku. Da li da lejnuje u praznoj lejnu, da li da gankuje usamljene heroje, radi kampove… i pritom će sve to raditi u pravim trenucima, a ne naizgled nasumično i van konteksta.

Svi novi heroji koji su stigli u igru od Garosha pa na ovoamo već koriste ovaj novi sistem, a zahvaljujući novom AI editoru, sa svakim novim apdejtom igre po nekoliko starih heroja takođe biva prebačeno na ovaj savremeni sistem, pa se nadamo da će ovo umnogome pomoći da naše partije budu kvalitetnije i zabavane čak i kada nas neki igrač napusti.

Pomenuti post gde se govori o ovom novom sistemu, možete pročitati na ovom linku.

Izvor: Klan RUR

HotS

Method ulazi na HotS scenu preko bivšeg tima Expert

Možda niste čuli za tim Method, jer ne pokriva toliko tradicionalne esport igre koje su popularne kod nas, ali je u pitanju jedna zaista ogromna esport organizacija koja pokriva veliki broj igara, od kojih je svakako najpoznatiji njihov WoW Guild, ali tu su još i PUBG tim, fajteri, Rocklet League, H1Z1, a od danas – i HotS tim.

HotS subota 20.01. 02:30 Komentara: 0

Šta nam to nagoveštava HotS Twitter nalog?

Kada je u pitanju Heroes of the Storm i najava novog sadržaja, Blizzard često voli da tizuje i zadirkuje svoje fanove nekim malim nagoveštajima pre nego što zvanično objavi nov sadržaj i onda da posmatra fanove kako pokušavaju da razotkriju šta nam to novo stiže.

HotS ponedeljak 15.01. 21:02 Komentara: 1

Konačno StarCraft heroj – Firebat stiže u Nexus!

Pričalo se o njemu već duže vreme i bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti zvanično u Heroes of the Storm. Pošto su istrošili sva praznična iznenađenja, Blizzard je odlučio da pusti zvanični hint za novog heroja – Blaze, Firebat stiže u Nexus!

HotS četvrtak 21.12. 21:04 Komentara: 4

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 4

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 4

RUR Heroes of the Storm turnir na Games.conu - prijavite se!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu