Esports B92.net

Zbog Dead Man’s Hand Warriora promenjena HCT pravila

Jedan od zanimljivijih i težih špilova za igranje koji se pojavio nakon izlaska Knights of the Frozen Throne ekspanzije jeste nova varijanta Fatigue Warriora, koja se bazira na novoj Warrior karti Dead Man's Hand, a koji koji je osmislio i popularisao poznati Hearthstone strimer i igrač Dog.

nikola savić klan rur
Podeli

U osnovi, špil je pun removal karata i teške kontrole, a sama pobeda špila se zasniva na tome da iscripte sva sredstva protivniku i da zatim doveka mešate svoju ruku iznova i iznova nazad u špil i tako nikada ne izgubite Fatigue trku. Špil je dizajniran tako da pobeđuje neke od sporijih špilova u trenutnoj meti, i uz odgovarajuće tech karte, ima sasvim solidne rezultate protiv popularnih meta špilova kao što su Razakus Priest, Jade Druid i Quest Exodia Mage.

Špil je veoma zabavan, ali i veoma težak i izazovan za igranje, jer ima zaista veoma čudan win condition i stalno morate da balansirate i razmišljate koja je idealna ruka koju želite da pomšetate nazad u špil.

Popularnost špila dovela je do toga da je on od jednog običnog eksperimentalnog decka postao sasvim ozbiljan takmičarski špil, pa je počeo da se pojavljuje i na turnirima iz zvanične Blizzardove serije Hearthstone Championship Tour (HCT), u okviru koje se ovih dana igraju plej-of turniri za letnje regionalne šampionate.

Zbog veoma komplikovanih situacija do kojih ovaj špil dovodi, Blizzard je specifično promenio i dodao pravila kako bi se izbegle neke nejasnoće. Naime, špil može često da dovede do toga da partija ne može da se završi, odnosno da uđe u beskonačni “loop”, i u tom slučaju novo pravilo kaže da je pobednik onaj igrač koji nakon što prođu 90 krugova, kada Hearthstone automatski prekida partiju i bude nerešeno, je onaj igrač koji je na kraju imao zbirno više armora i Healtha. Ovo je prvi put da Blizzard menja pravila po pitanju “nerešeno” mehanike, jer je ranije partija ponavljana ukoliko dođe do toga da se iz nekog razloga završi nerešeno.

Ovo pravilo je uvedeno kako bi se prosto izbeglo da partije koje traju po sat vremena i 90 krugova se završe tako što niko ne dobije, jer bi stvorile noćnu moru orgnizatorima po pitanju rasporeda mečeva, a ionako već vidimo probleme sa tajmingom i rasporedom, pogotovo ukoliko ovaj špil dobije još veću popularnost.

Da li ste vi probali Dead Man's Hand Warriora? Jel volite generalno Fatigue špilove ili vas takvi mečevi ubijaju u pojam?

Izvor: Klan RUR

Hearthstone

Hearthstone K&C analiza #5: Mage specijal!

Izlazak ekspanzije nam je sve bliži, a mi nastavljamo sa našom analizom! Za danas je ceo tekst posvećen Mage klasi! I plus bonus tri neutralne karte koje bi se lako mogle uklopiti u neke buduće arhetipove Mage špilova. Sve Mage karte (osim oružja Aluneth, o kome smo pričali u Weapon specijalu ove serije tekstova), će biti obuhvaćene ovom današnjom analizom.

Hearthstone sreda 6.12. 15:06 Komentara: 6

K&C analiza #4 – Shaman + Warlock specijal!

Napravili smo malu pauzu sa analizom zbog povratka RUR ekipe iz Zagreba, gde smo organizovali gomilu turnira, ali sada smo ponovo tu i nastavljamo tempom jačim nego ikada. Za danas smo pripremili čak 12 novih karata za analizu, i to Shaman i Warlock karte koje su nam prikazane prethodnih desetak dana.

Hearthstone četvrtak 30.11. 18:47 Komentara: 5

Klan RUR Hearthstone turnir na Games.con festivalu!

Najveći domaći gejming festival Games.con će se ove godine održati po drugi put na Beogradskom sajmu, od 15. do 17. decembra, i u okviru njega će i ove godine Klan RUR imati svoju gejming Arenu zvanično podržanu od strane Blizzarda i plus dodatne turnire, ukupno 12 njih!

Hearthstone petak 17.11. 20:25 Komentara: 1
strana 1 od 20 idi na stranu