IEM pored Mejdžora održava i veliki CS:GO turnir za žene

13. februar je dan kada počinje prvi CS:GO Mejdžor u 2019. godini, koji će se održati u Katovicama. Isti organizator tog turnira odlučio je da organizuje i CS:GO turnir za žene sa nagradnim fondom od $50,000.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Petak, 25.01.2019.

11:33

IEM pored Mejdžora održava i veliki CS:GO turnir za žene

Ženski turnir bi trebao da počne 28. februara i da traje do 2. marta. Takmičiće se 8 ekipa, od kojih za sada znamo samo jednu koja će sigurno učestvoati. To mesto dobila je ekipa Dignitas.Fe, dok će ostalih 7 ekipa morati svoje mesto da obezbedi preko kvalifikacija. Postoje 4 mesta za ekipe iz Evrope i po jedno za Severnu Ameriku, Aziju i jugoistočnu Aziju.

Otvorene kvalifikacije za ovaj turnir počinju ovih dana, da bi krajem januara trebali da saznamo sve učesnika ovog turnira.

Svima je jasno da je velika razlika između muških i ženskih ekipa, pa su samim tim i novčane nagrade drastično veće za muška takmičenja (nagradni fond IEM-a u Katovicama iznosi $1 milion). Iako neki smatraju da nije fer da postoji ovolika razlika u novčanim nagradama, moramo uzeti u obzir i ogromnu razliku kada je u pitanju interesovanje fanova. U svakom slučaju ovo vidimo kao veliki korak za napredak ženskog esporta, pa ne bi bilo čudno da u budućnosti gledamo još mnogo veća ženska takmičenja.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: