Esports B92.net

Novajlija Bymas najzaslužniji za pobedu Faze Clana nad NAVI-em

U jedinom meču dana ekipa Faze Clan je uspela bez previše problema da savlada favorizovani Natus Vincere i da ih tako eliminiše sa DreamHack Mastersa.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Nakon guste pobede nad Ninjas in Pyjamas, Faze Clan je morao da izađe na megdan Na’Vi-u, najbolje rangiranoj ekipi na svetu. Očekivali smo jedan neizvestan i uzbudljiv okršaj, ali smo na kraju gledali sigurnu igru Faze-a, koji je pravio znatno manje grešaka nego juče u meču sa švedskom ekipom.

Prva mapa bio je Mirage, na kojem je S1mple juče imao nestvarnu partiju protiv Mad Lionsa. Ovoga puta S1mple nije odigrao toliko dobro, što se i osetilo u igri žuto-crnih. Kao i na većini mapa, CT strana ima prednost, što znači da je osam osvojenih rundi sa T strane bilo odlično prvo poluvreme za Faze, koji je drugi deo započeo sa četiri uzastopne runde. Iako su se nakon toga bili izjednačeni, te je nastala jedna rezultatska klackalica, prednost je bila prevelika, pa je Faze slavio sa 16-11.

Zatim je usledio Dust 2, na kojem je Faze ponovo imao dobro otvaranje. Uspeli su da osvoje 10 rundi od prvih 15, što je već stavilo Na’Vi u neprijatnu poziciju. Nakon toga Faze uzima pištolj runde, koja im donosi prednost od 12-5. Tada konačno vidimo malo bolju igru Na’Vi-a, koji na zahvaljujući dobrim potezima electronica smanjuju prednost na 12-11. Doduše, to je bilo sve što su uradili u ovom meču, pošto Niko i njegova ekipa osvajaju poslednje 4 runde i tako odnose veoma važnu pobedu, koja im obezbeđuje duel sa BIG-om u finalu lower bracketa.

Važno je napomenuti da su dva najbolja igrača u ovom meču bili i dva najmlađa na serveru, Bymas i Broky. Litvanac i Letonac su još jednom dokazali da se radi o velikim talentima, koji bi u ovakvom okruženju uskoro mogli da postanu vrhunski igrači.

strana 1 od 9 idi na stranu