Srbija

Petak, 11.04.2014.

09:27

Er Srbija: Broj dva je Vlade Divac

Er Srbija je objavila da će bivši profesionalni košarkaški as i legenda NBA lige Vlade Divac biti sledeći poznati Srbin čije ime će poneti avion iz njene flote.

Izvor: B92

Default images

Ova odluka deo je Er Srbijinog programa „Žive legende“ kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovete sa novim brendom našeg avioprevoznika, saopšteno je iz te aviokompanije.

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda dâ svoje ime avionu iz flote Er Srbije. Vlade Divac je izabran zbog svog svetskog uspeha u sportu i velikog humanitarnog rada.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije izjavio je: Vlade Divac je ličnost koja se afirmisala u svetu sporta ne samo u Srbiji već širom sveta. Njegova izuzetna sportska karijera kao i njegov humanitarni rad savršeno se podudaraju sa sopstvenom vizijom Er Srbije kao budućeg regionalnog lidera u svetu vazduhoplovstva.

Zaista impresivna lista svetlih momenata u njegovoj karijeri uključuje imenovanje za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, kao i činjenicu da je bio prvi evropski košarkaški as koji je prešao u NBA ligu.

Er Srbija podseća da je veći deo svoje karijere Divac proveo u NBA ligi igrajući za LA Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse.

Kao prvi igrač koji je, iako se rodio i trenirao izvan Sjedinjenih Država, igrao u preko 1000 utakmica NBA lige, Divac je takođe i jedan od samo 6 igrača u istoriji ove lige koji je osvojio 13000 poena, 9000 ribaunda, 3000 asistencija i 1500 blokada. Divac je takođe ušao i u all star selekciju NBA lige.
Foto: Tanjug
Od 2009. godine, Divac je Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
Foto: Tanjug
Izvan sveta sporta, Divac se istakao i humanitarnim radom, formiranjem 1997. godine fondacije Divac Omladinski Fondovi, zatim osnivanjem 2007. godine „Fondacije Ana i Vlade Divac“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje izbeglica u Srbiji i unapređenje položaja dece i mladih.

Er Srbija će objaviti imena još živih legendi po kojima će nazvati svoje avione.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

6 h

Podeli: