Srbija

Ponedeljak, 12.04.2021.

19:35

Država planira subvencije za zamenu stolarije - proizvođači trljaju ruke VIDEO

Država planira subvencije za zamenu stolarije.

Izvor: B92, TV Prva

Država planira subvencije za zamenu stolarije - proizvođači trljaju ruke VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Em ćete uštedeti na zameni, em će vam mesečni računi za grejanje biti manji.

"Razlika će biti od 40 do 50 odsto u grejanju sigurno, ako se uradi i izolacija", kaže za Prvu TV Dalibor Veselinović iz Vin stolarije.

Zamena dotrajale stolatrije za prostor od oko 50 kvadrata u proseku košta i 1.000-1500 evra. Ovom projektu raduju se i proizvođači.

"Ovo je jedna velika pomoć države. Ljudima su otvorena vrata da urade to sa 50 odsto sredstava, a firme će povećati proizvodnju i otvoriće se vrata za zapošljavanje novih radnika u njima", kaže Veselinović

Prosečan stanovnik Srbije godišnje potroši dvostruko više toplotne energije nego građanin EU, a iz ministarstva očekuju da celokupan projekat bude završen u naredne tri godine.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

17 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: