Srbija

Sreda, 03.11.2021.

13:27

Krenulo za Srbiju

Iz Bugarske je krenuo gas za Srbiju i Mađarsku, kaže prvi čovek Srbijagasa Dušan Bajatović.

Izvor: Tanjug

Krenulo za Srbiju
Ilustracija: Gherman Evseev/Shutterstock

Kako dodaje, gas za Srbiju je potekao pošto su usaglašene količine gasa za danas.

Prethodno je, podsećamo, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila da će isporuka gasa iz Bugarske za Srbiju početi u toku dana i dodala da je u bugarskom gasovodu počeo da se puni gas za našu zemlju.

"Zvanična, konačna informacija je da je taj gasovod počeo da puni gas za Srbiju, prema tome verujem da je ova situacija biti rešena i da će Srbija u par narednih sati, odnosno do predvečerja, imati kompletno snabdevanje gasa koje nam dolazi iz Bugarske", rekla je Mihajlovićeva u Novom Sadu.

Ministarka je, uoči početka 10. međunarodnih dana energetike i investicija u Novom Sadu, istakla da je upravo ovaj događaj pre dva dana u Bugarskoj pokazao koliko je energetski sistem ranjiv.

Takođe, dodala je da je pitanje energetske efikasnosti od izuzetnog značaja za Srbiju.

Podsećanja radi, ona je ranije u toku dana izjavila da Srbija još nema redovno snabdevanje gasom zbog novih komplikacija u Bugarskoj.

"Trebalo je sve da bude rešeno jutros, ali je došlo do novih komplikacija sa bugarske strane. U komunikaciji smo sa bugarskim ministarstvom i sa bugarskom kompanijom, nadamo se i verujemo da bi to rebalo da bude rešeno do kraja radnog dana", rekla je tada ministarka Mihajlović.

Prenos gasa obustavljen je 1. novembra, zbog kvara na delu gasovoda kod sela Vetrino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

16 h

Podeli: