Region

Subota, 29.05.2021.

14:44

"Crnogorski san" postaje stvarnost? Drugi da rade, njima da se sliva novac

Crna Gora traži način da poboljša ekonomsku situaciju.

Izvor: B92

Foto: Depositphotos, underworld1

Tako je crnogorsko Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija nedavno objavilo javni poziv za konsultovanje zainteresovane javnosti da se uključe u početnu fazu pripreme Programa za privlačenje digitalnih nomada i podsticanje stranih investicija u Crnu Goru do 2025. godine.

Kako se navodi na sajtu Vlade Crne Gore, poziv se odnosi na organe, organizacije, udruženja, ali i pojedince.

Crnogorci predstavili logo svoje avio-kompanije FOTO

U konsultativnom procesu mogu se predložiti prioriteti i istaći izazovi kada su u pitanju uslovi za definisanje statusa digitalnih nomada kao i podsticaji za strane investicije, uključujući i druge teme od značaja koje mogu biti obuhvaćene ovim Programom.

Konsultacije zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Programa, trajaće 28 dana od dana objavljivanja poziva, dodaje se u zvaničnom saopštenju.

Hoće li Crna Gora preživeti "kinesku dužničku diplomatiju"?

Ministarstvo će sve pristigle inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom pripreme Programa.

Ovakav smer razmišljanja nije novina. Podsetimo, nedavno se pisalo i o hrvatskom planu za izlazak iz krize koji bi takođe podrazumevao da turiste praktično pretvore u stanovnike, a više o tome možete pročitati u posebnom tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

16 h

Podeli: