Maloprodajni lanac doneo odluku o povlačenju susama iz prodaje

Kompanija "Delez Srbija" je saopštila da je iz svih objekata povukla proizvod privatne robne marke "Premia susam seme" od 100 grama, proizvođača Moravka pro.

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2021.

14:55

Maloprodajni lanac doneo odluku o povlačenju susama iz prodaje
Foto: Shutterstock/kariphoto

Kako se navodi u saopštenju, "Delez Srbija" je, kao kompanija koja ima izuzetno visoke standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu pomenutog proizvoda.

"Odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija je doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen oksid u proizvodu", ističe se u saopštenju kompanije.

Iz "Deleza Srbija" pozivaju kupce koji su u proteklom periodu kupovali Premia susam seme od 100 grama u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop & Go prodavnicama sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini, da taj proizvod, sa fiskalnim računom ili bez njega, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat u kome je proizvod kupljen i tom prilikom biće im izvršen povraćaj sredstava, prenosi RTS.

Kompanija "Delez Srbija", kako se navodi, ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: