Gruner dobio pomoć za investiciju koja će zaposliti 200 ljudi

Opštini Vlasotince dozvoljeno je da otuđi bez naknade plac vredan 10,3 miliona dinara, kao pomoć investitoru, firmi Gruner Serbijan.

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

13:00

Gruner dobio pomoć za investiciju koja će zaposliti 200 ljudi
Foto: Depositphotos, AndrewLozovyi

Ova firma će da izgradi proizvodni pogon i zaposli 200 radnika na neodređeno vreme, navedeno je u odluci Komisije za kontrolu državne pomoći.

Gruner Serbijan, čije je sedište u Vlasotincu, za investiciju vrednu 1,5 miliona evra dobiće subvenciju u vidu besplatnog placa od 8.186 kvadratnih metara.

Prema planovima, Gruner će izgraditi pogon za proizvodnju metalnih delova - štancovanje, a za dobijenu subvenciju u zemljištu položiće bankarsku garanciju u trajanju od pet godina na iznos od 10,3 miliona, koliko je vrednost zemljišta procenila Poreska uprava.

Odluku o dozvoli državne pomoći, čiji je cilj regionalni razvoj u Vlasotincu, pratili su predlog zaključka Vlade Srbije, elaborat o opravdanosti, biznis-plan, kao i odluka o saglasnosti opštine.

Kako se navodi, nemački Gruner je jedan od svetskih lidera u proizvodnji releja.

U Srbiji je u četiri investiciona ciklusa uložio 12,5 miliona evra i otvorio ukupno 530 radnih mesta.

Pretežna delatnost firme Gruner Serbijan iz Vlasotinaca je proizvodnja opreme za distribuciju električne energije i opreme za upravljanje električnom energijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: