Šta nova odluka o saobraćaju znači za Beograđane? VIDEO

Na snagu je stupila nova gradska odluka da se isporuka kamionima i kombijima u Beogradu obavlja isključivo noću, između osam sati uveče do sedam ujutru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

14:28

Šta nova odluka o saobraćaju znači za Beograđane? VIDEO
Foto: Prva TV

Iako se ova odluka odnosi na snabdevače prodavnica i restorana, Prva TV je proverila kako će ona uticati na komšijske odnose.

Stanovnici prestonice će prevoz nameštaja teretnim vozilom moći da obavljaju između osam sati uveče i sedam ujutru, pod uslovom da imaju parking.

Mišljenja su podeljena, pa jedna Beograđanka kaže da smatra da je ova odluka dobra jer će smanjiti gužve u soabraćaju, dok drugi kažu da odluka nije logična, jer bi ovi poslovi trebalo da se obavljaju danju.

Ipak, baš u to veme traje kućni red, koji propisuje da od 22 do sedam ujutru vlada tišina, što u praksi znači da selidbu ili dopremanje uređaja treba planirati između 20 i 22 časa.

Đorđe Aleksić, upravnik, kaže da će stanari najveći problem imati upravo oko selidbi, jer će morati da planiraju mnogo dana unapred, kako bi obezbedili parking, jer će imati samo 15 minuta da bi obezbedili utovar ili istovar.

Dok se uredbe o saobraćaju i kućnom redu ne usaglase, Beograđani će morati da se prilagode satnici a službe za transport robe da izmene radno vreme.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: