Zatvara se najprometniji kružni tok: Haos i srećna NG

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je da još jednom odloži zatvaranje najprometnijeg kružnog toka u gradu.

Izvor: B92, Media servis

Utorak, 13.11.2018.

12:12

Zatvara se najprometniji kružni tok: Haos i srećna NG
Foto: Thinkstock

U Zagrebu je najavljeno zatvaranje kružnog toka zbog rekonstrukcije, a saobraćaj će u tom periodu biti preusmeren na zaobilazne novoizgrađene puteve.

Zatvaranje kružnog toka prvo je odloženo sa 2. novembra za 15. decembar, ali čini se da će se njime ipak saobraćati još neko vreme - do posle Nove godine.

Vest da će se kružni tok zatvoriti 15. decembra izazvala je pravu buru. Usledile su mnogobrojne kritike, jer se kružni tok zatvara za vreme najvećih gužvi, kada počinju praznici.

Bandić se osvrnuo na komentare Zagrepčana kako nema smisla zatvarati kružni tok u vreme Božića i velikih saobraćajnih gužvi.

"Kucaju na otvorena vrata, mislim da ćemo to uraditi nakon Nove godine", kazao je Bandić za Media servis.

Podsetimo, već četiri puta se odlaže zatvaranje ovog kružnog toka, a Bandić je istakao da je prethodna tri puta to učinjeno zbog toga što se "pritiskaju izvođači da budu gotovi što pre", rekao je dodavši kako će biti manja gužva nego sada na kružnom toku.

"Biće manja gužva pomoćnim putevima koje će se graditi sa četiri strane. To bi sve išlo na kružni tok, a sada na kružni neće ići ništa. Iz Jadranske avenije će ići zaobilazno na Aveniju Dubrovnik, iz Avenije Dubrovnik na Jadranski most, s Jadranskog mosta pored Mekdonaldsa na Jadransku aveniju. Znači, manja gužva, a sada se to sve vrti", kazao je Bandić, dodavši da se sada svi vrte na kružnom toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: