Antić sa MMF-om: Neuporedivo bolje u odnosu na početak

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je, na sasatnku sa delegacijom MMF-a, istakao da je energetski sektor u Srbiji finansijski konsolidovan.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2018.

10:52

Antić sa MMF-om: Neuporedivo bolje u odnosu na početak
Foto: Thinkstock

Članovi delegacije MMF-a, koju je predvodio šef delegacije Džejms Ruf, predstavnici EBRD i Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uložila velike napore za finansijsku konsolidaciju i uspešnu realizaciju prethodnog aranžmana.

Na sastanku su zajednički definisani instrumenti kojima će te međunarodne institucije nastaviti monitoring energetskog sektora Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Antić konstatovao je da je situacija u energetskom sektoru neuporedivo bolja, u odnosu na period početka prethodnog aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om.

Posebno bih istakao da je energetski sektor finansijski konsolidovan i da takav trend treba da nam bude motiv za nastavak uvođenja reda u javna preduzeća, naglasio je ministar Antić i dodao da po prvi put sva preduzeća u energetskom sektoru posluju pozitivno i ostvaruju dobit.

Sastanku sa delegacijom MMF-a prisustvovali su državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, državni sekretar Ministarstva finansija Nenad Mijailović, V.D. generalnog direktora JP EPS Milorad Grčić, generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović sa saradnicima. navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: