Automobili

Sreda, 08.11.2023.

16:36

Otkriveni planovi: Jeep pravi još dva električna vozila

Nedavno objavljeni dokument otkriva nam neke od planova koje Stellantis ima za godine koje su pred nama, a među njima se nalaze i dva nova električna Jeep modela.

Izvor: B92, Arena EV

Otkriveni planovi: Jeep pravi još dva električna vozila
Foto: Jeep/Promo

Pored Wagoneer S i Recon modela koji se očekuju do 2025. godine, u dokumentu koji su potpisali predstavnici sindikata sa Stellantis grupacijom piše da je za 2027. planiran električni Grand Cherokee, a za 2028. se planira i Wrangler EV.

Dok će se Wrangler proizvoditi u kompleksu Toledo, Grand Cherokee će izaći iz montažnog kompleksa u Detroitu.

Oba vozila biće temeljena na STLA Frame platformi, a s obzirom na to da ima još 4-5 godina do njihovog predstavljanja, nemamo nikakve zvanične podatke o baterijama i drugim karakteristikama.

Kada pogledamo nešto starija saopštenja, tu su podaci o tome da će Stellantis do aprila 2028. godine uložiti 19 milijardi dolara u nove pogone za baterije, nadogradnju objekata, obuku o električnim vozilima i razvoj novih EV. Od toga, oko 9,4 milijarde dolara namenjeno je za tri nove fabrike baterija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: