Automobili

Nedelja, 27.08.2023.

11:00

Renault smanjuje cene

Kambolive očekuje da će smanjenje troškova Renault učiniti konkurentnijim na tržištu e-vozila.

Izvor: B92

Renault smanjuje cene
Foto: Renault

Francuski proizvođač automobila Renault očekuje veću prodaju električnih vozila ove godine, uprkos slabljenju ekonomije i potrošnje, jer bi smanjenje cena ovih vozila trebalo da podstakne prodaju.

"Od početka godine primetili smo sve veću potražnju za električnim automobilima", rekao je izvršni direktor marke Renault Fabris Kambolive u intervjuu za trgovački magazin Autogazet.

Iz tog razloga se očekuje da će Renault nastaviti da beleži rast prodaje e-automobila u 2023. Štaviše, snabdevanje poluprovodnicima se poboljšava, tako da Kambolive očekuje da će ovo smanjiti cenu e-vozila – i za kupce i za proizvođače.

"Sa našim poslovanjem sa električnim vozilima Ampera, ne samo da ćemo biti u mogućnosti da dodatno smanjimo troškove e-automobila, već i fiksne troškove naše kompanije“, rekao je Kambolive.

Renault trenutno prolazi kroz transformaciju i planira da se podeli na nekoliko nezavisnih delova. Odeljenje za električne automobile i softver Ampera trebalo bi da bude izdvojeno u drugoj polovini godine, a zatim da izađe u javnost.

Kambolive očekuje da će smanjenje troškova Renault učiniti konkurentnijim na tržištu e-vozila, prenoseći uštede na kupce. Grupa radi na ponudi e-automobila za 25.000 evra.

Prodajna cena nove električne verzije modela vozila R5 takođe bi trebalo da bude manja od 30.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: