Automobili

Nedelja, 25.06.2023.

17:45

Mercedes uvodi ChatGPT

Veštačka inteligencija je odjedanput sveprisustna, a njen maneken je ChatGPT, platforma na kojoj možete dobiti relevantne odgovore na deo pitanja koja vas muče.

Izvor: B92

Mercedes uvodi ChatGPT
Foto: Mercedes promo

Naravno, bilo je samo pitanje dana kad će neki proizvođač automobila objaviti da je integrisao ChatGPT u svoj sistem infotainmenta.

Dakle, kao što vam je već jasno i iz naslova, reč je Mercedes-Benzu koji je navedenu AI platformu dodao svom multimedijskom sistemu MBUX. Doduše, samo na na ograničeno vreme i za posebnu klijentelu, navodi Revija HAK.

Za sada je ova integracija tromesečni test u kojem može učestvovati oko 900.000 vlasnika vozila s MBUX sistemom u SAD-u. Kupci ne moraju da učine mnogo da integrišu ChatGPT u MBUX. Potrebno je samo da izgovore glasovnoj komandi: Hej Mercedes, želim da se pridružim beta programu, i dodatni softver se odmah učitava putem bežične internet mreže.

Šta možete s ChatGPT-om u automobilu? Pitati i dobiti odgovor na mnoga važna životna pitanja, tražiti najbolja mesta za odmor, restorane i slično… Mnogo toga već je bilo dostupno s MBUX-om, a u Mercedesu očigledno žele da procene da li njihove kupce zanima nešto više…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: