Automobili

Ponedeljak, 20.02.2023.

13:42

Dolazi manja Mercedesova G klasa?

Pominje se nekoliko mogućih datuma za premijeru novog modela, ali je najizglednija 2026. godina.

Izvor:

Dolazi manja Mercedesova G klasa?
Foto: Mercedes promo

Osim električnog EQG, Mercedes planira još jedan terenski model, sugeriše najnoviji izveštaj nemačkog Handelsblata.

Ideju o radu na manjem modelu lično je podstakao Ola Kalenijus, prvi čovek kompanije. Neće nositi oznaku GLG i neće biti tehnološki povezan sa većom, originalnom G klasom.

Navodno će biti zasnovan na MMA mehaničkoj platofrmi koja će debitovati sledeće godine i koju će koristiti brojni modeli, uključujući novi GLA i GLB.

Sve ukazuje da će manja verzija G klase biti manje SUV a više krosover. Sve ovo trebalo bi da promeni i proporcije vozila, kao i da donese nešto lošije uslove za silazak sa asfalta u vidu manjeg klirensa.

Pored električnog, velika je verovatnoća da će manja G klasa imati i klasični pogon. Pominje se nekoliko mogućih datuma za premijeru novog modela, ali je najizglednija 2026. godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: