Volkswagen vraća Up nakon dve godine pauze?

Volkswagen navodno planira da vrati model nakon dvogodišnje pauze u proizvodnji.

Podeli
Photo: Volkswagen
Photo: Volkswagen

Razlog je jasan, a to je porast potražnje za jeftinim električnim automobilima.

Kako se razvoj malenog ID.2 odužio i nećemo ga videti pre 2025. godine, jedino rešenje je da se električno dete vrati u proizvodnju. Naravno, govorimo o blizancima Volksvagen e-Up! I Škoda Citigo iV, koja je prestala da se proizvodi samo godinu dana nakon redizajna, dobila je veće baterije.

Nemački Automobilvohe saznaje da Folksvagen nije očekivao tako veliku potražnju za modelom, te da ga je prodao po dodatno sniženoj ceni, a nije baš zaradio na njemu. Uz to, lista čekanja je produžena na čak 16 meseci, pa je bilo upitno da li će kupci moći da iskoriste državne bonuse.

Sada je priča mnogo drugačija. Prve porudžbine navodno već stižu, a e-Up! prodavaće se po ceni od 26.500 evra, odnosno 17.000 evra sa uključenim podsticajima.

Ovo je blago poskupljenje, ali i dalje veoma konkurentna suma koju mnogi mogu da izdvoje za gradski električni automobil. A govorimo o segmentu gde je ponuda više nego oskudna. U ponudi su samo Renault Tvingo i Fiat 500.

Podsetimo, Folksvagen je e-Up lansirao 2013. godine, a poslednji redizajn iz 2019. godine ugradio je veću bateriju, čime je domet povećan sa 160 na 260 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu