Putinov "Aurus" i Bajdenov "Cadillac" FOTO

Na sastanak u Ženevi predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džo Bajden stigli su svaki sa svojom pratnjom u blindiranim i neprobojnim limuzinama "Aurus" i "Cadillac", opremljenim tajnim uređajima.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Aurus Senat je nova limuzina ruskog predsednika Vladimira Putina i ovaj luksuzni automobil košta "samo" 250.000 dolara, dok će postojati i ona jačih performansi od 275.000 i ona najjača do 300.000 dolara, o čemu smo već pisali.

Predsednik SAD stigao je u svom Cadillacu pod imenom 'Zver' koji vredi 1,5 miliona dolara i može se pohvaliti kamerama za noćno posmatranje, topovima sa suzavcem i oklopom debelim 20 centimetara.

Njegova vrata su teška kao kod aviona Boing 757, a njegove gume ne mogu biti probijene. U unutrašnjosti 'Zveri' predsednik na raspolaganju ima ugrađen savremeni sistem za komunikaciju težak oko devet tona.

Ruski predsednik se takođe može pohvaliti jedinstvenom blindirnom limuzinom, u kojoj će, kako se tvrdi, putnici biti bezbedni čak i pod vodom”, piše Autoblog.

Aurus (model Senat) namenjen za čelnike države ruskog automobilskog brenda klase deluks Državnog naučnog centra NAMI poseduje motor V8 od 4,4 litra sa 598 konjskih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu