Osveženi BMW Serije 5 stigao u Srbiju FOTO

Nakon nedavno održane svetske premijere, restilizovana "petica" dostupna je i našim kupcima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2020.

10:10

Osveženi BMW Serije 5 stigao u Srbiju FOTO
Foto: Delta motors

Ova popularna poslovna limuzina je jedan od najprodavanijih BMW modela na našem tržištu.

Restilizovanu "peticu" krasi unapređen spoljašnji dizajn, dodatno pojačan osećaj luksuza u enterijeru, veća efikasnost i dinamičnost zahvaljujući elektrifikaciji pogonskog sistema i inovacije u oblastima asistencije vozaču, upravljanju i povezivosti sa smartfon uređajima.
Foto: Delta motors
Pored benzinskog i dizel agregata, BMW Serije 5 je dostupan i kao "plug-in" hibrid za koji je obezbeđena državna subvencija pri kupovinu u iznosu od 3.500€, kao i popust prilikom registracije vozila.

Osveženi model karakteriše novi dizajn rešetke hladnjaka, koja je sada i šira i viša.

Tu su i novi LED farovi sa tanjim konturama, dok funkciju zaštite od zaslepljivanja obavlja matrix tehnologija. BMW Laserlight je sada dostupan kao opcija za sve varijante ovog modela, sa dugim svetlima dometa do 650 m.
Foto: Delta motors
Na zadnjem delu novi element, koji sada imaju sve verzije modela, čine dve trapezoidne izduvne cevi.

Dodate su nove boje karoserije i BMW individual boje, M Sport paket sa novim i "mišićavim" dizajnerskim karakteristikama kao što su novi usmerivači vazduha.
Foto: BMW promo
U vrhu ponude je BMW M550i xDrive Sedan sa 4.4-litarskim V8 motorom od 530 KS, dok je na našem tržištu najpopularniji model BMW 520d xDrive sa dvolitarskim dizel agregatom koji isporučuje 190 KS.

Opcione M Sport kočnice su dostupne za poručivanje i u crvenoj boji.

Novi točkovi su izrađeni od lakih legura i dostupni u verzijama od 18 do 20 inča, dok su kao opcija po prvi put u ponudi 20-inčni BMW točkovi "Individual Air performance" sa poboljšanom aerodinamikom i smanjenom težinom.
Foto: BMW promo
Dizajn enterijera ima usavršene detalje, kao što su opcioni 12,3-inčni kontrolni ekran (10,25-inčni kontrolni displej sada je deo standardne opreme), automatska "klima" i sportski kožni volan sa preuređenim multifunkcijskim tasterima.

Kontrole na centralnoj konzoli sada su u crnoj boji visokog sjaja, dok je enterijer moguće poručiti u novoj perforiranoj varijanti "Sensatec" ili opcionalno sa kožom "Dakota" ili ekskluzivnom "Nappa" kožom.

Comfort sedišta su dostupna kao opcija, a moguće je poručiti i nova M multifunkcionalna sedišta.
Foto: BMW promo
BMW Serije 5 M Sport Edition kao specijalna verzija BMW Serije 5 Sedan i Serije 5 Touring, dostupna je od lansiranja u ograničenom broju od 1.000 jedinica; uključuju paket M Sport, metalik boju "Donington Grey" (prethodno dostupnu samo za BMW M modele) i ekskluzivne, 20-inčne BMW Individual točkove sa Air Performance dizajnom u dve boje.

"Plug-in" hibridni asortiman proširen je na pet modela BMW Serije 5, a najnovija generacija BMW eDrive tehnologije dostupna je sada i za BMW Serije 5 Touring.

Uvedena je nova tehnologija "blagog" hibrida od 48V za sve četvorocilindrične i šestocilindrične motore, koja obezbeđuje brži odziv i bolje ubrzanje, veću efikasnost, kao i unapređen rad automatske start/stop funkcije zahvaljujući starter-generatoru snage od 8 kW/11 KS.
Foto: BMW promo
Novi BMW Serije 5 poseduje unapređenu BMW TwinPower Turbo tehnologiju kod četvorocilindričnih i šestocolindričnih benzinskih motora sa optimizovanim ubrizgavanjem benzina, a svi dizel motori sada su sa dvostepenim turbo-punjenjem.

Sve varijante modela sa četiri i šest cilindara zadovoljavaju Euro 6d standard.
Foto: BMW promo
Novi sistemi asistencije vozaču i proširene funkcije utabali su put autonomnoj vožnji - upozorenje o napuštanju trake - deo opcionalnog sistema Driving Asisstant - sada poseduje i funkciju vraćanja u saobraćajnu traku.

Dodatno, 3D vizualizacija okoline prikazuje saobraćajne situacije i moguće intervencije sistema za pomoć vozaču na instrument tabli, a tu je i opcionalno dostupan Parking Asisstant dodatnom funkcijom asistencije za vožnju unazad.

BMW operativni sistem 7 je kod novog modela BMW Serije 5 deo standardne opreme i nudi mnoštvo potencijalnih novih aplikacija i mogućnosti povezivanja, kao i proširenu personalizaciju.

Što se tiče integracije smartfona, sada je standardno u ponudi i Android Auto (pored Apple CarPlay).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: