Nostalgičari će se obradovati: Stiže Grenadier FOTO

Terenac Ineos Grenadier je nastao po ugledu na stari Land Rover Defender, koji je prestao da se proizvodi 2016.

Podeli
Foto: Ineos promo
Foto: Ineos promo

Kada je Land Rover pre nekoliko godina najavio da će okončati proizvodnju "klasičnog" Defendera, koji je svojim kockastim, robusnim izgledom decenijama čuvao uspomenu na originalni model s polovine 20. veka, mnogi zaljubljenici u ovaj terenski automobil su negodovali.

Među njima je bio i Britanac Džim Retklif, koji je odlučio da ne sedi skrštenih ruku.

Foto: Ineos promo
Foto: Ineos promo

Retklif je došao na ideju da napravi vozilo slično klasičnom Defenderu, koje će nastaviti tradiciju ovog čuvenog terenca.

Tako je nastao Grenadier, koji je svoje ime dobio po jednom londonskom pabu u koji Retklif svraća.

O ovom vozilu se dosta spekulisalo u medijima koji prate auto-industriju, da bi ovih dana bio obelodanjen njegov izgled i neki tehnički detalji.

Foto: Ineos promo
Foto: Ineos promo

Na fotografijama je jasno uočljiva sličnost između Grenadiera i starog Defendera, naročito iz profila.

Prednja maska je nešto drugačija nego na Land Roverovom originalu, kao i zadnje svetlosne grupe i branici, ali ako se automobil posmatra iz daljine, Grenadier se lako može pomešati sa Defenderom.

Foto: Ineos promo
Foto: Ineos promo

U svakom slučaju, već na prvi pogled se vidi da je reč o klasičnom terenskom vozilu, a to potvrđuje i mehanika.

Naime, Grenadier je postavljen na klasičnu šasiju i ogibljenje koje je napravila specijalizovana austrijska firma Magna Steyr.

Proizvođač još nije objavio fotografije enterijera, a spekuliše se da će dizajn unutrašnjosti biti pozajmljen od BMW-a.

Foto: Ineos promo
Foto: Ineos promo

BMW je zadužen i za pogonski agregat, pa će se ispod haube naći njegov 6-cilindarski 3.0 turbopunjeni motor uparen sa ZF osmobrzinskim automatikom. Specifikacije pogonske grupe za sada nisu objavljene.

Centralni mehanički diferencijal dolazi kao standardni deo opreme ovog terenca, a funkcija njegovog zaključavanja kao opcija.

Foto: Ineos promo
Foto: Ineos promo

U narednih godinu dana Ineos će u saradnji sa kompanijom Magna Steyr napraviti prototip koji će podvrgnuti rigoroznim testovima, a u planu je da pretprodukcijska vozila pređu oko 1,8 miliona km na različitim terenima.

Prodaja bi trebalo da počne tokom 2021. godine, a američki mediji navode da bi cena u SAD mogla da startuje od 30.000 dolara, što je značajno jeftinije od novog Land Rover Defendera.

strana 1 od 57 idi na stranu