Alfa Romeo ostaje bez Giuliette na proleće?

Italijanski proizvođač nakon 10 godina prestaće da pravi svoj kompaktni hečbek.

Podeli
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo

Vest o okončanju proizvodnje automobila koji se izrađivao čitavu jednu deceniju objavilo je više italijanskih sajtova, ali za sada nije zvanično potvrđena u Alfa Romeo. Kako se navodi, proizvodnja Giuliette u fabrici Kazino smanjena je sa 70 na 40 automobila dnevno, zbog smanjene tražnje.

Konačno gašenje proizvodnje ovog modela oslobodiće kapacitete za neke druge automobila iz Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije, među kojima je novi SUV Maseratija, koji će zauzeti poziciju ispod modela Levante.

Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo

I dok je budućnosti Giuliette maglovita, Alfa Romeo i dalje ima probleme sa prodajom svojih automobila.

Praktično sa samo dva modela u ponudi, Alfa ne može da računa na masovniju prodaju, a ni naslednik Giuliette za sada nije na vidiku.

Kompanija je trenutno fokusirana na serijsku verziju SUV koncepta Tonale, koja bi trebalo da bude prvi sledeći novi model Alfa Romea.

Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo

Prema ranije iznetim planovima, još jedan SUV, ovog puta u "B" segmentu, predviđen je za 2022. Reč je o vozilu koje bi se na tržištu suprotstavilo premijum modelima kao što je Audi Q2.

Alfa Romeo Giulietta lansirana je 2010. godine, a do sada je pretrpela dva redizajna, kao i malo "osveženje" 2019. Ipak, dalja usavršavanja nisu moguća jer je reč o zastarelom modelu koncipiranom pre više od jedne decenije, u eri kada se generacije automobila u proseku smenjuju na svakih šest godina.

strana 1 od 67 idi na stranu