"Zakotrljala" se nova Škoda Octavia FOTO

U fabrici Mlada Boleslav počela je serijska proizvodnja četvrte generacije Škodinog bestselera.

Podeli
Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Nova Octavia debitovala je na svečanosti u glavnom gradu Češke, polovinom novembra, kada su javnosti predstavljene limuzinska i karavan (Combi) verzija.

Kako su u Škodi i najavili, u prodaji će se najpre pojaviti Octavia karavan, da bi par nedjelja kasnije stigla i limuzina. U skladu sa tim, prvo je počela proizvodnja Octavie Combi.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Češki proizvođač navodi da je nova Octavia prostranija i bezbednija nego ikad pre.

Inače, tokom prethodne tri generacije ukupno je proizvedeno preko 6,5 miliona primeraka ovog modela koji je sve popularniji u Evropi i spada među najtraženije automobile u zemljama poput Češke, Austrije, Finske i Švajcarske.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Četvrta generacija modela Octavia (ili peta, ako bismo računali original koji se proizvodio 1959-1971.) stilski je modernizovana – kako spolja, tako još više unutra, i opremljena je najsavremenijim sistemima asistencije i bezbednosnim tehnologijama, kao i drugim sadržajima, poput trozonske "klime", čime se ovaj automobil približio Škodinom top modelu Superb.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

U Škodi sa ponosom ističu da je Octavia Combi trenutno najprodavaniji karavan na evropskom tržištu, a kao i prethodnik i ovaj ima prtljažnik zavidne veličini od 640 litara. Ni limuzinska verzija ne zaostaje tu mnogo sa svojih 600 litara.

Kako se navodi, planirano je da svakoga dana iz fabrike izaše 1.150 primeraka nove, 4. generacije Octavie.

Pročitajte još:

Nova i stara Škoda Octavia – koliko se razlikuju? FOTO

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

strana 1 od 61 idi na stranu