Novi Škodin evropski SUV zvaće se Kamiq

Treći SUV u gami češkog proizvođača pripada potkompaktnom segmentu koji je u Evropi veoma popularan i gde trenutno vlada oštra konkurencija.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

09:15

Novi Škodin evropski SUV zvaće se Kamiq

Reč Kamiq dolazi iz jezika Inuita, naroda koji naseljava severnu Kanadu i Grenland, a ako vam zvuči poznato to je zato što je Škoda isto ime već upotrebila za svoj SUV model koji se proizvodi u Kini a namenjen je isključivo kupcima u toj zemlji. Ipak, evropski Kamiq razlikovaće se od kineskog.

Kako kažu u češkom proizvođaču, Kamiq opisuje nešto što se savršeno uklapa, "kao druga koža", i odgovara svakoj situaciji. Dovoljan razlog da se malom krosoveru namenjenom evropskom tržištu da isto ime koje je već predstavljeno u Kini.

Istovremeno, uklapa se u nomenklaturu koja povezuje sve Škodine SUV modele – njihovi nazivi počinju slovom K i završavaju se slovom Q.
U Škodi ističu da novi potkompaktni SUV u sebi kombinuje agilnost i upravljanje karakteristično za kompaktne automobile, sa tradicionalnim prednostima SUV modela – viša pozicija sedenja, bolja preglednost, lakši ulazak i izlazak iz automobila i veći klirens.

Inače, u ovom SUV segmentu na evropskom tržištu vlada velika konkurencija, jer se za nakolonost kupaca takmiči više od deset modela poznatih svetskih proizvođača, kao što su Renault Captur, Peugeot 2008, Nissan Juke, Kia Stonic, Hyundai Kona, Seat Arona, Opel Mokka, VW T-Cross, Jeep Renegade, FIAT 500X, Honda HR-V, Suzuki Vitara...

Svetska premijera Škode Kamiq zakazana je za sajam automobila u Ženevi, koji se održava od 5. do 17. marta 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: