Audi "poklanja" Kinezima produženi Q5

Modelima Audi A4 L i A6 L na kineskom tržištu trebalo bi da se pridruži i SUV Q5 sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Podeli
Standardni Audi Q5 (ilustracija)
Standardni Audi Q5 (ilustracija)

S obzirom da je Kina postala najvažnije svetsko tržište za mnoge svetske automobilske kompanije, auto-saloni koji se održavaju u toj zemlji postaju manifestacije na kojima se održavaju brojne premijere novih modela.

Takav je slučaj i sa predstojećim sajmom automobila u Pekingu koji počinje 25. aprila. Tipično za pekinški auto-salon je da su mnogi noviteti sa ove manifestacije namenjeni isključivo kineskom tržištu, a jedan od njih trebalo bi da bude i Audi Q5 L, saznaje Automotive News.

Kao i obično kada je reč o produženim modelima za kupce u Kini, “višak” karoserije smešten se između osovina, pa će rastojanje od prednjih do zadnjih točkova biti veće za 10-ak cm u odnosu na standardni Q5, čemu će se obradovati putnici koji sede pozadi jer će dobiti više prostora za kolena.

I dok se standardni Audi Q5 za globalno tržište izrađuje u Kini, Q5 L varijanta sklapaće se u lokalnoj kineskoj fabrici u vlasništvu zajedničke kompanije koju su formirali domaći FAW i Volkswagen.

Očekuje se da će Audi Q5 L, poput modela A4 L i A6 L biti dostupan samo u Kini, za razliku od globalnog Audija A8 L koji se prodaje širom sveta.

Spekuliše se da bi, osim modela Q5, Audi Kinezima do kraja godine mogao da ponudi još jedan produženi model - krosover Q2 L.

Vesti

strana 1 od 1424 idi na stranu