Kraj za Volkswagen CC, naslednik stiže 2017.

Iako nemačka kompanija još uvek nije predstavila novi CC, proizvodnja aktuelnog modela biće okončana.

Podeli
Odlazeći VW CC
Odlazeći VW CC

Osim neminovne smene generacija, jedan od razloga za prevremeno penzionisanje je i slaba prodaja Volkswagena CC, saznaje Autocar, pozivajući se na izvor iz kompanije. Pretpostavlja se da se na lageru već nalazi dovoljan broj gotovih automobila, pa prodaja neće trpeti u periodu dok se sa fabričkih traka ne zakotrlja novi CC.

Što se tiče podataka o nasledniku, za sada je poznato da će koristiti istu mehaničku platformu (MQB) kao i novi Passat, na kome je ova kupe limuzina i zasnovana.

Maskirani prototip novog Volkswagena CC (Foto: Carscoops)
Maskirani prototip novog Volkswagena CC (Foto: Carscoops)

MQB platforma, koja je osnova za brojne modele iz VW grupacije, omogućiće i ugradnju široke palete motora, koji su na raspolaganju Volkswagenovim inženjerima, a očekuje se i Plug-in hibridna varijanta. Kada je reč o oblikovanju karoserije novog modela, smatra se da su se dizajneri dosta oslanjali na Sport Coupe Concept GTE iz 2015. godine.

Novi VW CC treba očekivati u prodajnim salonima krajem 2017.

VW Sport Coupe Concept GTE iz 2015.
VW Sport Coupe Concept GTE iz 2015.

.

VW Sport Coupe Concept GTE iz 2015.
VW Sport Coupe Concept GTE iz 2015.

.

Vesti

Nova Honda na vodonik stigla u Evropu

Honda Clarity FCV, koja je na japanskom tržištu dostupna od marta 2016, stigla je u dva evropska grada - London i Kopenhagen. U početku, automobil se neće naći u slobodnoj prodaji, već će biti deo promotivnih aktivnost koje će prethoditi komercijalizaciji ove vrste vozila.

Vesti sreda 30.11. 15:01 Komentara: 28

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Druga generacija modela CX-5 imala je svetsku premijeru polovinom novembra, na sajmu automobila u Los Anđelesu, a dve nedelje kasnije u Hirošimi je zvanično počela proizvodnja ovog vozila.

Vesti utorak 29.11. 11:30 Komentara: 17

"Zlatni volan" za Jaguar XF

Jaguar je početkom novembra u Berlinu, osvojio prestižnu nagradu u automobilizmu “Zlatni volan 2016”, koju tradicionalno, od 1976. godine, dodeljuje nemački nedeljnik Bild am Sonntag.

Vesti ponedeljak 28.11. 13:25 Komentara: 5
strana 1 od 36 idi na stranu