Povratak Maybacha

Mercedes je objavio prve fotografije superluksuzne S klase sa produženim međuosovinskim rastojanjem koja će u nazivu imati dodatak Maybach i koja će se takmičiti sa limuzinama proizvođača Rolls-Royce i Bentley.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.11.2014.

10:48

Default images

Iako je Mercedes 2013. okončao proizvodnju modela marke Maybach, nemački proizvođač zadržao je ime ovog prestižnog automobilskog brenda u svojoj gami.

Maybach će funkcionisati kao neka vrsta pod-marke, a prvi novi model biće predstavljen na auto-salonima u Los Anđelesu i kineskom gradu Guangžu pod imenom Mercedes-Maybacha S600.

Kao što otkriva fotografija enterijera, reč je o komfornijoj i luksuznijoj S klasi, koja će imati produženu kabinu sa dva odvojena zadnja sedišta sa električnim komandama i znatno većim prostorom za noge putnika.
Mercedes-Maybacha S600 zamišljen je kao takmac modelima kao što su Rolls-Royce Ghost i Bentley Flying Spur.

Oznaka S600 sugeriše da će za pogon biti upotrebljen 6.0 V12 bi-turbo motor koji bi trebalo da proizvodi najmanje 530 ks (390 kW).

Više detalja biće poznato 18. novembra, kada će se u Los Anđelesu održati svetska premijera Mercedes-Maybacha S600.

Pročitajte o novoj nomenklaturi Mercedesovih modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: