Renault Megan RS 275 Trophy za povratak na tron

Kada ste neko vreme na vrhu, svi žele da vas odatle skinu. Nakon pada, povratak na prvu poziciju imperativ je za svakog šampiona.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.05.2014.

12:27

Default images

Renault je predstavio unapređenju verziju sportskog modela Megane RS Trophy. U kompaniji tvrde da će, zahvaljujući ovom automobilu, vladavina modela Seat Leon Cupra 280 kao najbržeg serijskog automobila sa prednjim pogonom na Nirburgringu ubrzo biti okončana.
Francuski proizvođač otkrio je da se iza projekta #UNDER8 krije novi, poboljšani Megane RS Trophy. Autombil je dobio oznaku 275, čime se naglašava da je poznati četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-benzinski motor pojačan sa 265 na 275 ks (202 kW). Najveća snaga dostupna je na 5.500 o/min.

Maksimalni obrtni moment ostao je nepromenjen i iznosi 360 Nm (pri 3.000-5.000 o/min).
Renault za sada ne otkriva performanse ovog automobila, ali tvrdi da je Megane RS 275 Trophy u stanju da obiđe krug na stazi Nirburgring za manje od 8 minuta. S obzirom da je Seal Leon Cupra 280 na istoj pisti zabeležio rezultat 7 minuta 58,44 sekunde, očekuje se da će RS 275 nadmašiti ovo vreme.

Nezvanične informacije govore da je Megane u stanju da rezultat na 'Ringu spusti čak na 7 minuta 45 sekundi. Da bi smo otkrili koliko su ove spekulacije istinite, moraćemo da se strpimo do 16. juna, kada će Renault objaviti tačan rezultat.
Osim dodatnih "konja", preformanse Megana 275 RS Trophy poboljšane su i zahvaljujući titanijumskom izduvnom sistemu specijalizovane firme Akrapovič, koji je između ostalog i lakši od dosadašnjeg.

Automobil je standardno opremljen diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, a kao opcija dostupno je unapređeno oslanjanje sa podesivim Öhlins Road & Track amortizerima.
Megane 275 RS Trophy opremljen je 19 inčnim alu felnama, a za fanove koji će ovaj automobil voziti po trkačkoj stazi, uz doplatu su u ponudi specijalno dizajnirane Michelin Pilot Sport Cup 2 gume.

Renault Megane 275 RS Trophy proizvodiće se u ograničenoj seriji, a biće ponuđen kupcima na 20 odabranih tržišta širom sveta, uključujući Australiju, Veliku Britaniju, Maleziju, Nemačku i Južnu Afriku.

Automobil će najpre biti dostupan na francuskom tržištu, gde će se od početka juna prodavati po ceni od 38.000 evra.

Vozili smo Renault Megane 265 RS Trophy.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: