Lexus LF-CC ide u proizvodnju

Iz Lexusa je stigla potvrda da će koncept LF-CC dobiti svoju serijsku verziju. Proizvodnja ovog kupea počeće 2015. godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

17:02

Default images

Kako prenosi britanski Autocar, pozivajući se na izvor iz Lexusa, novi kupe svojim izgledom nagoveštava budući sportski dizajn automobila iz game ovog premijum proizvođača.

Serijski LF-CC najverovatnije će biti ponuđen u kupe i kabriolet verziji, a očekuje se da će biti postavljen na novu platformu sa zadnjim pogonom, koju će deliti sa novim GS i IS modelima. Prema istom izvoru, LF-CC imaće kraće međuosovinsko rastojanje u odnosu na IS, ali će biti širi od Lexusa GS.

Automobil će imati hibridni pogon, a spekulise se da bi u obzir mogla da dođe unapređena pogonska jedinica iz modela GS 350h ukupne snage 305 ks.

Dizajn serijske verzije Lexusa LF-CC ne bi trebalo da se mnogo razlikuje od koncepta koji je predstavljen na auto-salonu u Parizu 2012. Kada se pojavi na tržištu 2015. godine, novi automobil popuniće upražnjeno mesto u gami Lexusa koje je nastalo prestankom proizvodnje modela SC 430.

Pročitajte više o konceptu Lexus LF-CC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: