Šta će biti sa Korvetama koje su upale u rupu u muzeju?

Chevrolet i General Motors pomoći će u restauraciji vozila koja je u sredu "progutala" velika rupa u Nacionalnom muzeju Korvete u Bouling Grinu, u Kentakiju. U pukotinu koja se iznenada otvorila u podu zgrade muzeja propalo je osam skupocenih Korveta, od kojih su neke pretrpele velika oštećenja.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2014.

13:15

Default images

Kada se pristup rupi raščisti i obezbedi, oštećeni automobili će biti izvučeni i prebačeni u posebnu radionicu kompanije General Motors (GM). Tamo će se odrediti način na koji će biti obnovljen svaki od automobila ponaosob.

Proces restauracije nadgledaće lično jedan od potpredsednika zadužen za dizajn u General Motorsu, Ed Velburn.

"Neka od vozila koja se nalaze u ovom muzeju su među najznačajnijim primercima u automobilskoj istoriji", objašnjava potpredsednik GM-a zadužen za razvoj proizvoda, Mark Reus.

"Znate, na svetu postoji samo jedna milionita Korveta", dodaje on.

"Potrudićemo se da što više oštećenih automobila bude obnovljeno i vraćeno u prvobitno stanje, kako bi ljubitelji Korvete mogli da uživaju u njima kada muzej ponovo bude otvoren za posetioce", kazao je Reus.

Više detalja o incidentu u kome su oštećeni eksponati iz muzeja Korvete, možete pročitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: