BMW Serija 1 Sedan konačno stiže u Evropu? FOTO

Najmanji BMW-ov model Serija 1 se u Evropi prodaje samo kao hečbek, dok je početkom 2017. ekskluzivno za Kinu napravljena i sedan verzija.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

11:40

BMW Serija 1 Sedan konačno stiže u Evropu? FOTO
Foto: Motor1

Međutim, u junu ove godine Serija 1 Sedan je lansirana i u Meksiku, što je otvorilo vrata mogućnosti da ova verzija stigne i do drugih kontinenata, pre svega Evropu.

Spekulacije o tome su postale još glasnije nakon serije špijunskih fotografija napravljenih u Minhenu, gde je primećena blago kamuflirana Serija 1 Sedan.

Teško se primete razlike u odnosu na model iz Kine i Meksika, niti može da se sa sigurnošću tvrdi da je uslikani automobil planiran za Evropu, ali postoji velika verovatnoća da je za "Stari kontinent".

Pre svega jer BMW nema dostojnog takmaca malim sedanima svojih najvećih konkurenata – Audiju A3 Sedan i Mercedes A-klasi Sedan/CLA.
Foto: Motor1
S druge strane, BMW nema mnogo drugih razloga, pre svih ekonomskih, da lansira Seriju 1 Sedan u Evropi s obzirom na slabu potražnju za tako malim, a opet skupim automobilom.

Takođe, Serija 1 Sedan bi istovremeno ukrala deo "kolača" koji ima Serija 3 sedan, a koja je mnogo profitabilnija.

Više o svim ovim spekulacijama znaće se za nekoliko meseci kada BMW predstavi novu generaciju Serije 1 u hečbek varijanti u Evropi.

Nova generacija je bazirana na UKL FWD platformi koju će deliti sa brendom MINI i prvi put će biti sa prednjim pogonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: