Kako je RAV4 Plug-in Hybird pao na "testu severnog jelena" VIDEO

Pokazalo se da SUV vozila sa plug-in hibridnim pogonom loše prolaze na ovom testu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.12.2020.

11:20

Default images

Švedski magazin Teknikens Värld (Svet tehnike), koji duže vreme sprovodi "test severnog jelena" na novim modelima automobila, prošle godine je već testirao standardnu verziju Toyote RAV4 i nije bio zadovoljan rezultatima.

Nakon prvobitnog negiranja validnosti testa, japanski proizvođač je čitavu stvar ipak shvatio veoma ozbiljno i prionuo na posao. Posle apdejta softvera, Šveđani su ponovili test.

Toyotin popularni SUV ovog puta je prošao test nagle promene pravca pri brzini od 72 km/h bez zanošenja.
Foto: Toyota promo
Ista priča se ponavlja godinu dana kasnije. Ovog puta Teknikens Värld je ispitivao RAV4 Plug-In Hybrid (PHEV) i SUV je ponovo loše prošao na testu.

U svakom od nekoliko pokušaja, zadnji deo vozila se veoma zanosio, a SUV je izletao iz poželjne putanje.

Na kraju su Šveđani bili prinuđeni da brzinu smanje na 63 km/h, kako bi vozilo uspešno prošlo test.
Foto: Toyota promo
Toyota se i ovog puta oglasila saopštenjem da će preduzeti korake da unapredi RAV4 PHEV kako bi zadovoljio uslove "testa severnog jelena", pa treba očekivati da će Teknikens Värld ponoviti ispitivanje kada se za to steknu uslovi.

Toyota je svojim primerom ranije pokazala da je važno da nakon ovakvih testova proizvođači automobila reaguju, priznaju eventualne nedostatke svog modela i rade na unapređenju, a ne da pokušavaju da dovode u pitanje regularnost i validnost samog testa.
Foto: Toyota promo
Teknikens Värld podseća da RAV4 PHEV nije jedini SUV sa plug-in hibridnim pogonom koji je loše prošao na njihovom testu, s obzirom da su probleme imali i Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid i Volvo XC40 Recharge T4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: