Kako izgleda najnoviji papamobil FOTO

Nakon što su proteklih godina na svetskim turnejama pape Franje papamobile "glumili" FIAT 500L, Dacia Logan, Škoda Rapid i Kia Soul, sada se u ulozi prevoznog sredstva poglavara Rimokatoličke crkve našao i jedan Nissan.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

12:30

Kako izgleda najnoviji papamobil FOTO
Foto: ABC Coachworks promo

Tokom svoje posete ostrvu Mauricijus u Indijskom okeanu, papa Franja je koristio modifikovani pik-ap Nissan NP300 sa otvorenom platformom.

Automobil je za potrebe vožnje pape i susreta sa vernicima po ostrvu preuredila firma ABC Coachworks, tako što je zadnji deo pik-apa nadograđen specijalnom konstrukcijom u koju je smeštena papska fotelja.
Foto: ABC Coachworks promo
Pozadi su instalirane i stepenice kako bi se papa lakše popeo na platformu. Inače, firma ABC Coachworks poznata je po modifikacijama vozila za policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, kao i po izradi autobuskih karoserija.
Foto: ABC Coachworks promo
Papa Franja stekao je reputaciju "skromnog pape" kada je pre nekoliko godina kritikovao katoličke crkvene velikodostojnike zbog korišćenja luksuznih limuzina.

Zato on, simbolično, koristi manje glamurozna vozila prilikom poseta vernicima širom sveta, među kojima su bili jeftini modeli marki Dacia, Kia i Škoda, ali i kragujevački FIAT 500L, u kome se vozio tokom posete Sjedinjenim Državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: