Iza kulisa Porscheovog muzeja

Porsche je objavio prvi u nizu kratkih videa o nekim od specijalnih primeraka automobila koje je ta kompanija proizvela tokom svoje istorije, a koji nisu izloženi u njihovom muzeju u Štutgartu.

Podeli

U Porscheovom muzeju u Štutgartu izložena je bogata kolekcija automobila koje je nemačka kompanija proizvela od 1948. godine. Međutim, ono što je interesantno je da muzej poseduje preko 500 automobila koji se ne nalaze u glavnoj postavci eksponata.

Nedavno je ta ustanova dobila na upotrebu novi prostor u kom će biti smešteni svi ovi retki i značajni automobili iz istorije nemačkog proizvođača.

Jedan od dragulja kolekcije je i prvi primerak Porschea 911 Turbo, koji je na poklon dobila Louise Porsche Pieche, ćerka Ferdinand Porschea.

Pogledajte prvi deo priče posebnoj Porscheovoj kolekciji:

Pročitajte o retkom primerku Porschea koji je pronađen u jednom ambaru.

Razno

Porsche 911 kao vrhunski terenac

Kada biste birali najbolje terensko vozilo, koje bi to bilo? Neki bi se odlučili za Toyotin Land Cruiser, drugi za Land Rover Defender ili za Mercedesovu G klasu, a ima i onih koji bi izabrali Ladu Nivu.

Razno petak 31.08. 11:55 Komentara: 6

Najskuplji parking na svetu?

U prenaseljenom Singapuru teško je naći slobodno parking mesto. Pogotovo ako vozite egzotičan, skupoceni automobil, koji ne možete tek tako ostaviti bilo gde na ulici.

Razno četvrtak 30.08. 13:30 Komentara: 12

Kad drifteri najure policiju

Na video snimcima koje vam prenosimo na našem sajtu obično je policija ta koja progoni i kažnjava prekršioce. U Saudijskoj Arabiji dogodilo se nešto potpuno obrnuto.

Razno sreda 29.08. 15:05 Komentara: 13

Vozila 100 km sa zaglavljenim gasom

Jedna 47-ogodišnja žena kojoj se na automobilu zaglavila papučica za gas, bila je prinuđena da vozi autoputem skoro 100 kilometara brzinom od preko 190 km/h, pre nego što je uspela da se zaustavi.

Razno utorak 28.08. 11:05 Komentara: 82

Koliko će to da vas košta?

Kada kupujete nov automobil, osim maloprodajne cene, potrebno je da znate i koliki su njegovi troškovi eksploatacije, kako se kasnije ne biste neprijatno iznenadili. Renault je u svojim najnovijim reklamama ovoj temi pristupio na prilično neobičan način.

Razno ponedeljak 27.08. 11:35 Komentara: 11

Akrobacija na žici - internet hit

Mlada žena hoda po užetu razapetom između dva Volvo kamiona koji se kreću punom brzinom. Film o ovom kaskaderskom podvigu pogledalo je na YouTube-u u poslednjih nekoliko dana više od 3.500.000 ljudi.

Razno subota 25.08. 10:00 Komentara: 22

Ko je ogrebao Lamborghinijev SUV?

Otkako je u aprilu 2012. predstavljen na auto-salonu u Pekingu, koncept Lamborghinijevog krosovera, Urus, obišao je svet gostujući na mnogim automobilskim manifestacijama. Poslednju promociju imao je u Pebl Biču, u Kaliforniji, gde je zahvaljujući oštrom oku jednog fotografa uočeno oštećenje na vrhu maske hladnjaka.

Razno petak 24.08. 12:50 Komentara: 24
strana 1 od 12 idi na stranu