Život

Nedelja, 25.12.2016.

13:20

Umro Ludva, najprljaviji čovek u Evropi (VIDEO)

Češki beskućnik Ludvik Doležal, poznat kao “najprljaviji čovek Evrope”, preminuo je u napuštenoj kući na jednoj farmi gde je živeo posljednjih nekoliko godina, piše "The Sun".

Izvor: Fokus

Umro Ludva, najprljaviji čovek u Evropi (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

60-godišnjak, koji je poznat po nadimku Ludva, patio je od neobičnog psihološkog poremećaja zbog kojeg je palio sve što bi mu došlo pod ruku i spavao u pepelu koji je trljao o svoju kožu. Palio je gume, plastiku pa čak i svoje lične stvari zbog čega je na kraju i ostao bez svega.

Živeo je od socijalne pomoći, ali i to je bilo uzaludno pošto je palio i novac. Vatrogasci su često morali da intervenišu zbog vatre koju bi palio, ali on nikada nikoga nije povredio.

Gradonačelnik mestašca u kom je obitavao brinuo se o njemu tako što bi mu svaki dan poslao korpu punu hrane koju bi on pokupio u lokalnoj prodavnici. Kada jedno jutro nije došao po svoju hranu, stanovnici su shvatili da nešto nije u redu i pozvali pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: