Tehnopolis

Četvrtak, 30.09.2021.

08:20

Microsoft Windows Store otvorena za prodavnice aplikacija nezavisnih proizvođača

Epic Games jedan od ranih partnera sa svojom prodavnicom.

Izvor: B92, Engadget

Microsoft Windows Store otvorena za prodavnice aplikacija nezavisnih proizvođača
Foto: ymgerman / Shutterstock.com

Amazon Appstore nije jedini partner koji je napravio saradnju - Epic Games Store takođe dolazi u Microsoft Store u "sledećih nekoliko meseci". Kao što je obećano, Microsoft neće zahtevati deo prihoda od ovih prodavnica.

Politika kompanije o rivalskim pregledačima, sada dozvoljava pregledače sa ne-Microsoftovim endžinom i takođe plaćaju dividende. Opera i Yandex Browser dolaze u Microsoft Store da ponude alternativu Edge-u. Pitanje je u kojoj meri će im to pomoći s obzirom da su korisnicima, osim Edge-a, prva opcija Chrome ili Firefox. Međutim, lepo je videti da je Microsoft otvoren barem za neku konkurenciju u svojoj prodavnici.

Ne pominju se Steam, GOG ili druge poznate prodavnice aplikacija i igara. Takođe nije iznenađujuće što je Epic jedan od najranijih partnera. Kao najglasniji protivnik Apple-ove politike App Store-a, Microsoft je odlučan u nameri da ponudi Epic Games Store gde god je to moguće. Na taj način kompanija može da predstavi prodavnicu Windows 11 kao otvoreniju alternativu Apple-ovoj Mac App Store-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

23 h

Podeli: