Tehnopolis

Ponedeljak, 03.10.2011.

13:35

Samsung nudi nagodbu Appleu

Kako bi mogao da lansira svoj uređaj u Australiji, Samsung je Appleu, koji je zabranu prodaje izdejstvovao, ponudio nagodbu.

Izvor: B92

Default images

Samsung je ponudio uklanjanje nekih od mogućnosti Galaxy Taba 10.1, kako bi skinuo zabranu i krenuo sa prodajom ovog uređaja u Australiji, prenosi BBC.

Iz Applea kažu da još uvek razmatraju predlog koji je Samsung izneo. Kompanije će se sutra naći pred australijskim sudom.

Lansiranje ovog tableta bilo je zakazano za 11. avgust, ali je sud uvažio Appleovu primedbu o kršenju prava intetelektualne svojine, pa je ona odložena za 30. septembar, da bi kasnije doživela još jedno odlaganje.

Sporni tablet već je zabranjen u Nemačkoj, a Samsung je nedavno rešio da uzvrati istom merom tražeći zabranu prodaje iPada i iPhonea u Holandiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: