Tehnopolis

Sreda, 19.09.2012.

18:51

HTC predstavio nove WP8 telefone

HTC nam je ranije danas zagolicao maštu, a kasnije i predstavio svoja dva nova smartfona.

Izvor: B92

Default images

Nizu kompanija koje spremaju svoje modele na Windows Phone 8 platformi pridružio se i HTC, koji je danas na konferenciji u Njujorku predstavio modele HTC Windows 8X i 8S.

Windows Phone 8 je inspirisao HTC, rekao je Piter Čau, izvršni direktor ove kompanije.

„Windows Phone operativni sistem se očito probio među vrhunske mobilne ekosisteme i konkurentan je u odnosu na bilo koju drugu platformu za pametne mobilne telefone u svetu“.

HTC Windows Phone 8X je model 4,3-inčnog ekrana rezolucije 341ppi , sa dvojezgarnim Qualcomm procesorom na 1,5GHz i 1GB RAM memorije.

Ovaj telefon ima glavnu kameru rezolucije 8 megapiksela, dok prednja kamera ima rezoluciju 2,1 megapiksela i pruža mogućnosti snimanja u 1080p rezoluciji. Zadnja kamera ima CMOS čip sa BSI senzorom radi poboljšanog snimanja u uslovima slabog osvetljenja, f/2.0 otvor blende, 28mm objektiv i poseban čip za obradu slike.

HTC Windows Phone 8S je nešto manji, 4 inča, ima dvojezgarni Qualcomm čip na 1GHz, 512MB RAM-a i zadnju kameru rezolucije 5 megapiksela.
HTC Windows Phone 8S (Photo: HTC)
Oba modela, kao što smo navikli kod HTC-a, imaju Beats Audio tehnologiju.

Osim činjenice da se nalazi na listi njihovih partnera, Microsoft je podršku pružio i pojavljivanjem izvršnog direktora, Stiva Balmera, koji je rekao da je povezivanje novih HTC Windows telefona 8X i 8S sa Microsoftom velika prekretnica za obe kompanije“.

„Mi zajedno nudimo našim kupcima jasan izbor i zaista jedinstveno iskustvo. Oduševljen sam što ćemo naše dugogodišnje partnerstvo podići na viši nivo“, rekao je Balmer.

A uz Windows Phone dolaze i boje, pa će tako model Windows Phone 8X će biti dostupan u plavoj, crnoj, crvenoj i žutoj boji, a Windows Phone 8S u crno-beloj boji poput domina, crvenoj, plavoj i sivo-žutoj.

HTC Windows Phone 8X i 8S će biti dostupni početkom novembra. Ponudiće ih više od 150 operatera mobilne telefonije u više od 50 zemalja, kažu iz HTC-a, uključujući najveće svetske operatere.

U Evropi to su Orange, O2, MTS, Three UK, T-Mobile, Vodafone, Turkcell and Avea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: