JSL: Kolo u znaku ’večitog’ derbija

Predstojećeg vikenda igraju se mečevi 28. kola Jelen Superlige koje će obeležiti 142. prvenstveni duel Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: JT

Petak, 04.05.2012.

09:15

Default images

Najtrofejniji srpski timovi sastaće se u subotu od 19.30 na stadionu Partizana, ali njihov duel neće imati rezultatski značaj.

’Crveno-beli’ i ’crno-beli’ igraće samo za prestiž, pošto je Partizan u prošlom kolu pobedom protiv Borca obezbedio petu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Partizan dva kola pre kraja sezone ima 12 bodova više od ’večitog’ rivala.

Šef stručnog štaba Partizana Avram Grant rekao je da je ovaj meč stvar prestiža.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da derbi nikad nema revijalni karaker i očekuje da će obe ekipe ići na pobedu.

Najveća neizvesnost u finišu Superlige je u borbi za poziciju broj četiri, koja bi mogla da donese plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa ako Zvezda u finalu Kupa, 16. maja u Kruševcu, pobedi Borac iz Čačka. Na tom mestu trenutno je Vojvodina sa 43 boda, jednim više od Jagodine i Slobode.

Sve tri ekipe u subotu će biti domaćini, Vojvodina 13-plasiranom BSK-u iz Borče, Jagodina trećeplasiranom Radničkom 1923 iz Kragujevca, a Sloboda Novom Pazaru, koji drži 14. poziciju. Pazarcima je potreban bod u preostala dva kola kako bi obezbedili opstanak u ligi, a u tom slučaju pored Metalca iz Gornjeg Milanovca u niži rang preseliće se Borac iz Čačka.

Čačani gostuju u Beogradu kod devetoplasiranog Rada, dok Metalac igra takođe u glavnom gradu Srbije, protiv sedmoplasiranog OFK Beograda. U Subotici će se sastati Spartak i Smederevo, a u Kuli Hajduk i Javor.

Jelen Superliga Srbije, 28. kolo
subota, 5. maj
Hajduk – Javor 17.00
Spartak Zlatibor voda – Smederevo 17.00
Rad – Borac 17.00
Jagodina – Radnički 1923 17.00
OFK Beograd – Metalac 17.00
Sloboda Užice – Novi Pazar 17.00
Vojvodina – BSK Borča 19.30
Partizan – Crvena zvezda 19.30

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: