Pešić: "U finalu sve otvoreno"

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić je posle pobede nad Hemofarmom u polufinalu Kupa Koraća izjavio da je prvo poluvreme bilo najbolje odigrano ove sezone.

Izvor:

Subota, 18.02.2012.

23:47

Default images

Crvena zvezda je sa 71:65 pobedila Hemofarm i tako obezbedila plasman u finale i meč sa Partizanom. Posle prvih 20 minuta igre rezultat bio 46:23 za "crveno-bele".

"Prvih 20 minuta su bili naša najbolja partija u dosadašnjem toku sezone, možda smo igrali čak i više nego što vredimo", rekao je Svetislav Pešić.

Trener Crvene zvezde smatra da njegov tim može do pobede ako bude igrala kao u prvom poluvremenu utakmice sa Hemofarmom.

"U finalu možemo do pobede samo ako ceo meč odigramo kao večeras prvo poluvreme".

Pešić je dodao da ima mukotrpan posao da kao trener ispravi neke stare srpske navike.

"Zvezda svoju igru bazira na odbrani, ali moramo da budemo svesni da ona ne daje odmah rezultate, već tek nakon godinu dana. Nikada ne razmišljam da li ću pobediti ili izgubiti, već se bavim pripremom ekipe koju moram da povedem u meč i kako da realizujemo naš plan. U finalu su sve opcije otvorene", zaključio je Svetislav Pešić.

Najefikasniji igrač "crveno-belih" bio je Bojan Popović sa 15 poena.

"Ova pobeda ima pomalo gorak u ustima. Ono što smo uradili dobro u prvom, prosuli smo u drugom poluvremenu. Moraćemo o tome da porazgovaramo, iako ovog puta nismo kažnjeni za pad u igri".

Trener Hemofarma Nebojša Bogavac takođe je ocenio da je njegov tim odigrao dva različita poluvremena.

"U prvom smo bili potpuno haotični u napadu, ušli smo u kontraritam i Zvezda je znala to da kazni. Drugo poluvreme je bila potpuno drugačija utakmica".

Bek vršačke ekipe Nikola Otašević dodao je da Hemofarm nije imao snage za preokret u završnici.

"Nismo ispoštovali dogovor u prvom poluvremenu, a Zvezda je tada stekla veliku prednost. U drugom smo krenuli na sve ili ništa, stigli na minust pet, ali nije bilo dovoljno snage za preokret".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: