KRK: Zvezda umalo ispustila plus 29

Košarkaši Crvene zvezde Diva igraće protiv Partizana mt:s u nedeljnom finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Izvor: B92

Subota, 18.02.2012.

20:37

Default images

U drugom polufinalu crveno-beli su pobedili Hemofarm Štadu sa 71:65 (26:14, 20:9, 12:17, 13:25).

Ekipa Svetislava Pešića pokazala je sve vrline i mane u duelu sa Hemofarmom. U prvom poluvremenu Zvezda je delovala kao ozbiljan evroligaš, imala je krajem druge deonice i najvećih 46:17, ali je opuštenom igrom krajem treće i većin delom poslednje deonice dozvolila protivniku da se potpuno vrati u meč.

Vrščani su napravili veliku seriju 21-2 kojom su četiri minuta pre kraja prišli na minus pet (60:55), minut pre kraja bilo je i minus četiri (67:63), ali do velikog preokreta i iznenađenja ipak nije došlo.

Bojan Popović predovio je Zvezdu sa 15 poena, 14 je ubacio Andreja Milutinović, a po 12 Sava Lešić i Bojan Subotić. U ekipi Hemofarma Đorđe Gagić postigao je 14, a Marko Šutalo 11 poena.
Početak utakmice pripao je Hemofarmovim centrima. Dva faula na startu napravio je Petar Popović, a Pantić i Maraš doneli su Vrščanima startnih 5-0. Međutim, Zvezda je veoma brzo zaigrala znatno bolje, pre svega u odbrani i serijom 11-0 naterala je trenera Hemofarma Nebojšu Bogavca da zatraži tajm-aut.

Hemofarm je na trenutak uspeo da se konsoliduje, ali samo na trenutak. Veoma raspoložen na oba kraja terna bio je Bojan Popović, a rezervisti koje je Pešić polako ubaciovao igrali su takođe odlično. Nakon nekoliko kontri i jednog snažnog zakucavanja Save Lešića Zvezda je imala i plus 14, a nakon deset minuta bilo je 26:14.
U drugoj četvrtini crveno-beli bili su još ubedljiviji. Hemofarm je tek posle čeitir i po minuta postigao prve poene (trojka Šutala za 35:17), ali usledile su trojke Popovića, Milutinovića i Subotića i u 18. minutu bilo je velikih 46:17. Do kraja poluvremena Otašević i Šutalo postigli su po trojku i tako donekle ublažili minus svoje ekipe.

Treća deonica protekla je u pokušajima Hemofarma da spusti razliku i nešto opuštenijoj igri Crvene zvezde. Međutim i u takvoj igri Zvezda je lagano održavala 20-ak poena prednosti, pa je zanimljivije bilo na tribinama gde su navijači crveno-belih davali veliku poršku svom timu nego na parketu.
Hemofarm je uspeo da krajem treće i početkom poslednje deonice serijom 18-2 spusti na samo minus osam (60:52), pa je bilo vreme da Svetislav Pešić zatraži tajm-aut. Međutim, u redove crveno-belih uvukla se nervoza, a Hemofarm je trojkom Šutala četiri i po minuta pre kraja smanjio na samo minus pet.

Ipak, do velikog preokreta nije došlo. Lešić je pogodio dva slobodna bacanja, Bojan Popović je ubacio težak šut i crveno-beli su uspeli da odbiju nalet već otpisanih Vrščana. Uspeo je Hemofarm minut pre kraja nakon poena uz faul Gagića da smanji i na minus četiri, ali do potpunog preokreta ipak nije stigao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: