Četvrtak, 23.03.2017.

08:07

Jokić srušio 'Kralja' na putu ka plej-ofu

Nikola Jokić nastavlja da predvodi Denver Nagetse u borbi za plej-of, ovoga puta – sjajnom partijom protiv šampiona NBA lige Klivlend Kavalirsa – 126:113.

Izvor:

Jokić srušio 'Kralja' na putu ka plej-ofu
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Srpski reprezentativac je za 28 minuta na parketu zabeležio 16 poena (8/10 za dva), deset skokova i sedam asistencija.

Osim sa nekoliko karakterističnih asistencija i važnih pogodaka, Joka se istakao i odličnom igrom protiv najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa.

Nagetsi su zaigrali veoma dobro od samog starta, da bi već do odlaska na odmor imali dvocifrenu prednost u odnosu na goste iz Ohaja.

Kajri Irving pokušao je da vrati svoj tim u život u samom finišu, ali su Somborac i drugovi bez većih problema odbili i taj nalet i potpuno zasluženo stigli do 34. trijumfa u sezon, pored 37 poraza. Tim iz Kolorada zadržao je dva trijumfa više u odnosu na devetoplasirani tim Zapada Portland Trejlblejzerse, koji imaju meč manje.

Pored Nikole, najefikasniji u redovima domaćina bio je Geri Heris sa 21 poenom i četiri asistencije, Vilson Čendler dodao je tri manje, uz pet uhvaćenih lopti, dok je Vil Barton sa klupe ubacio 20.

Istakli su se još i Kenet Farid sa 17 poena i devet skokova, Džamal Marej sa 15, odnosno Mejson Plamli sa 12 poena, sedam uhvaćenih lopti i četiri proigravanja.

Kod Kavsa je najbolji bio 'Unce Drew' sa 33 poena (7/17 za dva, 4/5 za tri) i tri asistencije, ali su ga ispratili samo 'Kralj' Džejms sa 18 poena, šest skokova i pet asistencija i Deron Vilijams sa poenom više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: