Nedelja, 13.12.2015.

09:09

Baksi prekinuli niz Voriorsa, Bobi bez minuta

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa doživeli su prvi poraz od početka sezone, pošto su protekle noći poraženi na gostovanju Milvoki Baksima sa 108:95.

Izvor: JT

Default images
Getty Images

Nizu aktuelnog šampiona je kraj došao posle 24 utakmice, a Baksi su u tom duelu ostvarili deseti trijumf ove sezone.

Bakse je do velikog trijumfa predvodio Greg Monro sa 28 poena, 11 skokova i pet asistencija, dok je Džabari Parker dodao 19 poena i sedam skokova. O Džej Mejo je imao 18 poena, jedan više od Majkla Karter-Vilijamsa, dok je Janis Adetokumbo postao najmlađi igrač u istoriji Baksa sa ‘tripl-dabl’ učinkom – 11 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Među Voriorsima, Stef Kari je utakmicu završio sa 28 poena, sedam skokova i pet asistencija, posle nešto lošije šuterske večeri nego obično, tokom koje je imao šut iz igre 10/21. Drejmond Grin je upisao 24 poena, 11 skokova i pet asistencija, ali to nije bilo dovoljno za nastavak niza.
Beta/AP Photo/Brett Davis
Od srpskih košarkaša, u noći između subote i nedelje na terenu je jedino mogao da se nađe Boban Marjanović, ali on nije bio u timu San Antonio Sparsa u ubedljivom trijumfu nad Atlanta Hoksima sa 103:78.

Teksašani su ostvarili 20. trijumf u kojem je najbolji bio Kavai Lenard sa 22 poena i osam skokova, Manu Đinobili je upisao 17 poena, a Lamarkus Oldridž 13, uz šest skokova. Kod Hoksa, jedini igrač vredan pomena bio je Pol Milsap sa 22 poena i pet skokova.

Sparsi, međutim, nisu bili tim koji je protekle noći ostvario najubedljiviji trijumf, već su to bili Hjuston Rokitsi, koji su sa 126:97 slavili protiv Los Anđeles Lejkersa. Očekivano, Džejms Harden je bio najbolji u toj pobedi sa 30 poena, Dvajt Hauard je dodao 18 poena i 12 skokova, a Markus Tornton isti broj poena. Na drugoj strani, Kobi Brajant je upisao 25 poena, uz ne tako standarno dobar šut – 9/16, sedam skokova i šest asistencija.
Beta/AP Photo/Pat Sullivan
Tokom noći između subote i nedelje odigrano je još šest utakmica, od kojih je pet završeno razlikom do pet poena. Njujork Niksi su sa 112:110 slavili protiv Portland Trejl-Blejzersa, Vašington Vizardsi su sa 114:111 bili bolji od Dalas Maveriksa, Čikago Bulsi su pobedili Nju Orleans Pelikanse sa 98:94, Boston Seltiksi su sa 98:93 bili bolji od Šarlot Hornetsa, a Los Anđeles Klipersi sa 105:100 od Bruklin Netsa. U jedinoj preostaloj utakmici, Detroit Pistonsi su bili ubedljivi protiv Indijana Pejsersa sa 118:96.

Karmelo Entoni je sa 37 poena i šest skokova predvodio Nikse do 11. pobede, a njegov tim je Trejl-Blejzersima naneo 15. poraz. Još petorica igrača Niksa imala su dvocifreni učinak, a najbolji među njima bio je Aron Aflalo sa 15 poena, jednim više od Robina Lopesa i Kajla O’Kvina, koji je upisao i sedam skokova. U poraženom timu, Damijan Lilard je imao 29 poena i osam skokova, dok je Si Džej Mekolum upisao 22.

Vizardsi su uspeli da iznenade Maverikse u Dalasu posebno zahvaljujući Out Porteru junior i Džonu Volu. Porter je utakmicu završio sa 28 poena i šest skokova, dok je Vol dodao 26 poena, sjajnih 16 asistencija i pet skokova. Kod Maveriksa, Vesli Metjuz je imao 28 poena, Hose Barea je upisao 21 poen, a Rejmond Felton deset poena i po 11 skokova i asistencija.

Bulsi su protekle noći upisali 13. pobedu ove sezone u kojoj je najbolji bio Pau Gasol sa 18 poena i 11 skokova, Aron Bruks je upisao poen maje, a Džimi Batler 15 poena. Derik Rouz je imao još jednu prosečnu partiju sa devet poena i po tri skoka i asistencije, dok su na drugoj strani po 22 poena postigli Entoni Dejvis, koji je imao i 13 skokova, i Tajrik Evans, koji je upisao i osam asistencija.
Beta/AP Photo/Kathy Kmonicek
Klipersi su prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza na gostovanjima, posebno zahvaljujući Blejku Grifinu i Džej Džeju Rediku. Obojica su upisali po 21 poen, ali je Grifin i sa devet skokova učestvovao u tom trijumfu, a zapažen je bio i Deandre Džordan sa po 12 poena i skokova. Kod Netsa, Tadeus Jang je imao 18 poena, dva više od Džareta Džeka, koji je dodao i 11 asistencija.

Seltiksi su slavili protiv Hornetsa na gostovanju i tako upisali 14. pobedu ove sezone, a najbolji u pobedničkom timu bio je Ejveri Bredli sa 23 poena, dva više od Ajzeje Tomasa, koji je imao i 13 asistencija. U redovima Hornetsa, Nikolas Batum je imao 21 poen i osam skokova, dok je Kemba Voker utakmicu završio sa 16 poena i šet skokova.

Pistonsi su sjajnim napadom uspeli da pobede Pejserse i nanesu im deveti poraz, a šestorica igrača u pobedničkom timu imala su dvocifren učinak. Među njima se posebno istakao Redži Džekson sa 21 poenom i devet asistencija, Ersan Iljasova je imao poen manje, a Kentavijus Koldvel-Poup 19 poena, osam asistencija i sedam skokova. Među Pejsersima, Džordž Hil je postigao 14 poena i imao osam skokova, dok je Pol Džordž imao poen manje i šest skokova.

Rezultati utakmica od subote:
Bruklin Nets – Los Anđeles Klipers 100:105
Šarlot Hornets – Boston Seltiks 93:98
Detroit Pistons – Indijana Pejsers 118:96
Atlanta Hoks – San Antonio Spars 78:103
ČIkago Buls – Nju Orleans Pelikans 98:94
Hjuston Rokits – Los Anđeles Lejkers 126:97
Dalas Maveriks – Vašington Vizards 111:114
Milvoki Baks – Golden Stejt Voriors 108:95
Portland Trejl-Blejzers – Njujork Niks 110:112

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: