Utorak, 27.11.2012.

14:16

Novi Zeland spreman za "Hobita"

Glavni grad Novog Zelanda užurbano završava pripreme za sutrašnju (28. 11) svetsku premijeru prvog filma iz trilogije "Hobit" Pitera Džeksona.

Izvor: Tanjug

Default images

Velington u kome je snimljen najveći deo filma, preimenovan je u "Središte Srednje zemlje". Obožavaoci su organizovali su kostimirane žurke, dok su gradske službe pripremile 500 metara dugačak crveni tepih.

Specijalno uređen avion Er Nju Zilanda dovezao je glumačku i filmsku ekipu.

Džekson, koji je nekada radio kao printer u lokalnim novinama i koji je sada postao heroj Velingtona, rekao je da i dalje radi na finalnoj montaži filma "Hobit: Neočekivano putovanje", čija je premijera zakazana za sutra.

"Hobit" je priča koja prethodi dešavanjima u "Gospodaru prstenova", trilogiji koju je Džekson snimio pre desetak godina i za koju je dobio više Oskara.

Obožavaoci na Novom Zelandu već su zauzeli najbolja mesta kako bi videli zvezde filmova - britanskog glumca Martina Frimana koji igra Bilba Baginsa, Hjuga Vivinga, Kejt Blanšet i Ilajdžu Vuda.
"Deset godina smo čekali na ove filmove. Novi Zeland je duhovni dom Tolkina tako da nema šanse da ćemo ovo da propustimo", rekao je činovnik Alan Krejg, samoproglašeni "zaluđenik 'Gospodara prstenova'".

Snimanje filma bilo je obeleženo i kontroverzama, uključujući i sukob sa sindikatima 2010. oko ugovora koji je rezultirao uplitanjem vlade i izmenom zakona o radu i nuđenjem olakšica "Vorner brosu" da snimi film na Novom Zelandu.

"Malo je falilo da 'Hobit' ne bude snimljen ovde", rekao je Džekson Radiju Novi Zeland i pojasnio da su producenti razmatrali i lokacije u Britaniji, pre svega Škotskoj i šumama Engleske.

Trilogija "Hobit" snimana je u novoj tehnici sa 48 frejmova po sekundi u poređenju sa 24 frejma, što je standard u industriji od 1920-ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: